Kuzey Makedonya'da Türk Demokratik Partisi Baskanligina Beycan Ilyas Yeniden Seçildi Açiklamasi

'Ben, siz degerli Türk milletinin hizmetkari olmaya aday olarak bugün karsinizda durmaktayim. Gayemiz milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlügünü korumaktir. Davamiz milli bir davadir'

Kuzey Makedonya'daki Türk Demokratik Partisi (TDP) baskent Üsküp'te 10. Olagan Kurultayi'ni düzenledi.

Törene, TDP Genel Baskani Beycan Ilyas ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök'ün yani sira basta Kuzey Makedonya ve Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinden bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti baskanlari ve siyasiler katildi.

Kurultayda, basta Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Kuzey Makedonya ve Türkiye'den farkli üst düzey temsilcinin mesaji okundu.

TDP Genel Baskani Ilyas, buradaki konusmasinda, TDP'nin 30 yildir siyasi sahnede oldugunu ve bu dönemde farkli zorluklarla karsi karsiya kaldiklarini belirterek, "Her seye ragmen davamizdan vazgeçmedik. Yolumuzdan dönmedik. Sikayet etmedik. Yolu dogru olanin, yükü de agir olur. Türk olmanin bedeli varsa seve seve öderiz dedik ve yolumuza kararli adimlarla devam ettik." dedi.

Gençlik ve kadin kollariyla teskilatlarini daha da güçlendirdiklerini ifade eden Ilyas, "Bugün yine biriz, bugün yine hepimiz beraberiz. Kuzey Makedonya Türklügünün kalbi, bugün bu salonda atiyor." diye konustu.

Ikinci defa talip oldugu görevdeki hedefinin, Kuzey Makedonya Türklügünü her alanda daha yüksege tasimak ve bu onurlu davayi daha da üst seviyelere yükseltmek olduguna dikkat çeken Ilyas, "Kisacasi ben, siz degerli Türk milletinin hizmetkari olmaya aday olarak bugün karsinizda durmaktayim. Gayemiz milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlügünü korumaktir. Davamiz milli bir davadir." ifadelerini kullandi.

Kurultaya katilan AK Parti Dis Iliskiler Komisyonu Baskan Yardimcisi Tugba Isik Ercan da Cumhurbaskani Erdogan'in selamini ileterek, "Kuzey Makedonya'da yasayan soydaslarimizin varligi ve ortak mirasimiz, bizleri birbirimize daha da yakinlastirmaktadir. Kuzey Makedonya'nin kadim toplumlarindan biri olan Türk toplumunun baris, esenlik ve refah içerisinde yasamini sürdürmesine ve bu ülkenin kalkinmasina katkida bulunmasina önem veriyoruz." diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan'in talimati kapsaminda, 'dost kara günde belli olur' anlayisiyla Kovid-19 salgini sürecinde de tibbi destek yardimi sunarak Kuzey Makedonya'nin yaninda olduklarini söyleyen Ercan, Türkiye olarak Kuzey Makedonya'nin istikrarli ve müreffeh bir ülke olarak gelismesini ve Avrupa Atlantik kurumlarina bütünlesmesini desteklediklerinin altini çizdi.

Bagimsizligindan bu yana, Türkiye'nin her zaman Kuzey Makedonya'nin yaninda oldugunu vurgulayan Ercan, NATO çatisi altindaki destek ve is birligini devam ettirip iki ülke arasindaki iliskileri zenginlestireceklerini ifade etti.

Türkiye olarak her zaman güçlünün degil haklinin yaninda olduklarina, tüm dünya mazlumlari ve magdurlari için adalet, özgürlük ve demokrasi ideallerini kurduklarina isaret eden Ercan, "Suriye'de faaliyet gösteren PKK, PYD, YPG, DEAS gibi terör örgütlerine karsi sahada varlik gösteren ilk ülke olduk. Fedakarca ve samimiyetle yürüttügümüz tüm çalismalarda karsilastigimiz sikintilari siz dostlarimizin yakinen takip ettigini biliyoruz. Terör ve kötülüklere karsi mücadelemize yönelik samimi desteginize gönülden tesekkür ediyoruz." sekline konustu.

Seçime tek aday olarak giren Ilyas, yeniden TDP Genel Baskani seçildi.
Kaynak: AA