Japonya'da Ölümcül Sel Ve Heyelanin 3'Üncü Gününde Arama Kurtarma Çalismalari Sürüyor

Japonya'da meydana gelen ve 4 kisinin ölümüne sebep olan sel ve heyelanin 3'üncü gününde, arama kurtarma çalismalarinin devam ettigi bildirildi.

Kyodonews'in haberine göre, Baskent Tokyo'nun güneybatisindaki Sizuoka eyaletine bagli Atami'de, 3 Temmuz'da yasanan afet nedeniyle 4 kisi hayatini kaybetti, en az 130 ev ise hasar gördü.

Kent yetkilileri, bugünkü arama kurtarma çalismalarinda, 1'i ölü olmak üzere, kayip 3 afetzedeye ulasildigini, ölü sayisinin 4'e çiktigini açikladi.

Kentte, kayip yaklasik 64 kisinin bulundugu tahmin ediliyor.

Atami'de afetten etkilenen bölgelerde, itfaiye personeli, polis ve askeri birliklerden olusan arama kurtarma ekipleri, toprak altinda kalanlari aramaya ve enkazlari kaldirmaya devam etti.

- Basbakan Yoshihide'den çalismalarin hizlandirilmasi talimati

Afette kritik oldugu düsünülen 72 saatin dolmasina yakin, yakinlarindan haber alamayanlar, kayip oldugunu düsündükleri kisilerin isim, soy isim, yas gibi bilgilerini ve fotograflarini sosyal medyada paylasmaya basladi.

Afetzedelerin can güvenligine yönelik tedirginligin artmasi üzerine, Basbakan Yoshihide Sugai, yetkililere, toprak altinda kalanlarin ya da mahsur kalanlarin kurtarilmasi için çalismalarin hizlandirilmasi talimati verdigini kaydetti.

Atami'de 11 ilkokul ve lise ile 4 anaokulunda egitime geçici olarak ara verildi.

Kaynak: AA