Aksaray'da Toplu Tasimada Trafik Güvenligi Uygulamalari Sürüyor

Aksaray’da toplu tasima araçlarinin yogun oldugu 3 farkli noktada, “Toplu tasimada trafik güvenligi” uygulamasi gerçeklestirildi.

Aksaray'da Toplu Tasimada Trafik Güvenligi Uygulamalari Sürüyor
Aksaray Il Emniyet Müdürlügüne bagli Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, kentin 3 farkli noktasinda toplu tasima araçlarini durdurdu. Duraklardan yolcu aldiktan sonra durdurulan toplu tasima araçlarinda ilk olarak sürücü ve araç belgeleri sorgulandi. Araç sürmek için gerekli evraklari olan sürücülere hiz ve trafik kurallari için uyarilar yapildi. Daha sonra toplu tasima araci içerisini denetleyen polis ekipleri yolcu sayilarina bakarak sürücülere koltuk sayisi kadar yolcu alinacagini belirtti.

Yolcularin saglik açisindan maske takmalari istendi. Yaklasik 2 saat süren uygulama kapsaminda 60 toplu tasima araci denetlendi. Uygulama kapsaminda toplu tasima araçlarinin sehir içerisinde güvenli tasimacilik yapmasi hususunda önlemler alindi.

Sürücülere durak haricinde yolcu almamalari konusunda uyari

Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri duraklardan yolcu aldiktan sonra hareket eden toplu tasima araçlarini durdurdu. Sürücülerin ehliyet sorgulamasinin ardindan trafik kurallari hakkinda bilgiler verildi.

Sürücülere trafik ekipleri tarafindan duraklar hakkinda açiklama yapildi. Yolcularin ve trafigin güvenligi açisindan durak haricinde yolcu alinmamasi gerektigi vurgulandi. Durak disinda alinan yolcu ve trafik güvenliginin ihlali dolayisiyla meydana gelen kazalar hatirlatildi.

Yolcu ve trafigin güveni ön planda tutuldu

Toplu tasimanin sik kullanildiginin vurgusunun yapildigi uygulamada denetlenen her toplu tasima aracinda trafik güvenligi bilgisi aktarildi. Trafikteki hiz kontrolü, toplu tasima araçlarinin yayalara öncelik saglamasi ve ayakta yolcu almanin olusturdugu olumsuzluklar ön planda tutuldu. Bu hususlarin beraberinde getirdigi olumsuzluklar hem yolculara hem de sürücülere anlatildi. Toplu tasima araçlarinin ön kapisindan giris yapan trafik polisi araç içerisinde denetleme yaparak arka kapidan indikten sonra yaptigi son kontrollerle toplu tasima araçlarini trafige tekrar gönderdi.
Kaynak: İHA