Selde Mahsur Kalan Vatandaslar Botlarla Kurtarildi

Kuvvetli saganak yagis nedeniyle Sakarya’nin Kocaali ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 52 vatandas ve çok sayida büyükbas hayvan kurtarildi. Felaketin birakmis oldugu hasarin tespiti ekiplerce gerçeklestiriliyor.

Selde Mahsur Kalan Vatandaslar Botlarla Kurtarildi
Kuvvetli saganak yagis Sakarya’nin Kocaali ilçesinde sel felaketine yol açti. Demiraçma Mahallesi’nde etkili olan sel felaketin sonrasinda ev ve tarlalar sular altinda kaldi. Bölgede selde mahsur kalan 52 vatandas ve çok sayida büyükbas hayvan ekiplerce kurtarildi. Sakarya Büyüksehir Belediyesi ekipleri, bölgeye hizla intikal ederek selin biraktigi izleri tespit ve temizleme çalismalarina basladi.

Demiraçma Mahallesinde meydana gelen sel felaketinin biraktigi izleri temizlemek üzere Büyüksehir’in nöbetçi ekiplerini seferber ettiklerini aktaran Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, çalismalari yerinde incelemek ve sel felaketinde magdur olan vatandaslarin yaninda olmak için bölgeye geldi. Baskan Yüce, “Nöbetçi ekiplerimiz haberi alir almaz hizlica bölgeye intikal etmistir. Kocaali ilçe belediye ekipleriyle koordine bir sekilde sel felaketinin yasandigi bölgede çalismalarimizi baslattik. Kocaalili vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. En büyük tesellimiz can kaybinin yasanmamasidir” dedi.



52 vatandasimizi kurtardik

Felaketin yasandigi bölgede ekiplerin basinda durum tespiti ve sevk idare kontrolü yapan Baskan Ekrem Yüce, “Bugün ögle saatlerinden sonra Kocaali ilçemizin Demiraçma Mahallesi’nde yogun yagislar nedeniyle sel felaketi yasadik. Siddetli yagislar nedeniyle olusan su taskinlari bölgedeki vatandaslarimizin hanelerine ve tarlalarina hasar verdi. En büyük tesellimiz can kaybinin yasanmamasidir. Nöbetçi ekiplerimiz haberi alir almaz hizlica bölgeye intikal etmistir. Kocaali ilçe belediye ekipleriyle koordine bir sekilde sel felaketinin yasandigi bölgede çalismalarimizi baslattik. Sakarya Büyüksehir SASKI ve Itfaiye ekipleri sel bölgesinde müdahale ediyor. 52 vatandasimiz ve çok sayida büyükbas hayvan kurtarildi. Çalismalarimiza devam ediyoruz. Yagmur dinmesiyle birlikte felaketin birakmis oldugu hasarin tespitini ekiplerimiz gerçeklestiriyor. Taskina sebep olan derelerin temizligi yapiliyor. Bölgedeki vatandaslarimiza ve Kocaalili vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz büyüktür. Devletimiz vatandasinin yanindadir” diye konustu.

Kaynak: İHA