Kocaeli Valiligi Açiklamasi 'Saganak Yagista Can Ve Mal Kaybi Yasanmadi'

Kocaeli Valiligi, dün etkili olan saganak yagis sirasinda heyelan, mahsur kalma ve kaybolma olaylarinin meydana geldigini ve ekiplerin olaylara gecikmeksizin müdahale ettigini belirterek, can ve mal kaybi yasanmadigini açikladi.

Kocaeli Valiligi Açiklamasi 'Saganak Yagista Can Ve Mal Kaybi Yasanmadi'
Kocaeli’de dün saat 15.30 siralarinda baslayan saganak yagis, kentin birçok noktasinda hayati olumsuz etkiledi. Saganak yagmur sirasinda Kartepe’de heyelan ve mahsur kalma, Körfez ilçesinde ise kaybolma olaylari meydana geldi. Konuyla ilgili Kocaeli Valiliginden yapilan yazili açiklamada, ekiplerin olaylara gecikmeksizin müdahale ettigi belirtilerek, "Yogun yagis sonrasi Kartepe ilçesi Masukiye Mahallesi Cam Teras Tesisleri bölgesinde meydana gelen heyelanda yol kapanmis, sonrasinda iki bölgede mahsur kalan araç ve insanlar Kocaeli AFAD (3 AKT 1 araç), itfaiye, jandarma ve KBB ekiplerince kurtarilmislardir. Körfez ilçesinde mantar toplamaya çikan 2 kisi ise gelen ihbar sonucu Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince sag salim kurtarilmistir" denildi.

Açiklama söyle devam etti:

"Kartepe ilçesi Masukiye Hürmet Sokak’ta bulunan bir evde yasayan insanlarin mahsur kaldigi yönünde ihbar yapilmasi sonucu ekipler harekete geçmis, Cevdet Özmetin tarafindan yapilan ikinci bildirimde hane halkinin kendi imkânlari ile güvenli bölgeye geçtikleri ögrenilmistir. Kartepe ilçesi Masukiye Kuzu Yayla’da dag yürüyüsü yapan 5 vatandas, yagmur sonrasi mahsur kalmistir. Yapilan ihbar sonrasinda bölgeye jandarma ekipleri sevk edilerek vatandaslar kurtarilmistir. Yine Kartepe ilçesi Masukiye Cevizli bölgesinde yagan yagmur sonrasi olusan heyelandan Sapanca Yolu Caddesi’nde molozlar birikmis ve yolu kapatmistir. Karayollari 14. Sube ekiplerinin çalismalari sonucunda yol trafige tekrar açilmistir. Kartepe ilçesi Masukiye otoban köprüleri bölgesinde motosikletleriyle mahsur kalan 2 vatandas ise yardim talepleri sonrasinda kendi imkânlariyla kurtulmuslardir. Valiligimizin koordinasyonunda ilimiz genelinde meydana gelen asiri yagislar sonucu olusan hasar ve magduriyetlerle ilgili kurum ve kuruluslar seferber edilerek gecikmeksizin müdahale edilmis, herhangi bir mal ve can kaybi yasanmasinin önüne geçilmistir. Ilimiz genelinde kapali yolumuz bulunmamaktadir."
Kaynak: İHA