Kisitlamasiz Ilk Pazar Gününde Vatandaslar Besiktas'a Akin Etti

Korona virüsle mücadele kapsaminda pazar günü uygulanan sokaga çikma kisitlamasinin kaldirilmasini firsat bilen vatandaslar, Besiktas’a akin etti.

Kisitlamasiz Ilk Pazar Gününde Vatandaslar Besiktas'a Akin Etti
Korona virüsle mücadele kapsaminda pazar günü uygulanan sokaga çikma kisitlamasi 1 Temmuz’da baslayan normallesme süreciyle birlikte kaldirildi. Kisitlamasiz ilk pazar gününü firsat bilen vatandaslar, Istanbul’un çesitli noktalarina sabah saatlerinden itibaren akin etti. Uzun süren kisitlamanin ardindan kisitlamasiz ilk pazar gününde Besiktas’a gelen vatandaslar yogunluk olusturdu. Sabah saatlerinde daha sakin olan Besiktas’ta ögle saatlerinde yogunluk artti.

Endiseli oldugunu dile getiren Ismail Meydan, “Çünkü yasaklar bitti diye insanlar disarida biz de dahil olmak üzere. Dolayisiyla pandemiden endiseliyim. Torunlarimi özlemistim. Dügün vesilesiyle torunlarimin yanina geldim. Misafirim Istanbul’da” dedi.



“15 simit sattim”

Uzun bir aradan sonra pazar günü ilk defa disari çiktigini söyleyen Mehmet Büyüksimsek, “Insallah iyi olur. Bacaklarimizda ödem olustu evde yata yata. Bir de 65 yas üstünü çikarmiyorlardi disari. Sabah 06.30’dan bu yana 15 tane simit sattim daha” seklinde konustu.

Tek basina oldugunu söyleyen Erdogan Agar, “Nafakami aldim, dolasmaya çiktim. Kismet olursa Asiyan’a gidecegim Allah nasip ederse. Özlemez olur muyum? Kimse yok, yalnizim. Dolayisiyla sabah aksam hep evde hapisiz” dedi.



“Herkes akin etmis”

Mutlu oldugunu söyleyen Sedanur Cimic, “Herkes sikildigi için akin etmis her yere. Bence daha tehlikeli olabilir. Arkadaslarimizla beraber gezmeye disari çiktik. Mutluyuz, heyecanliyiz” dedi.



“Iyi ki kalkti”

Sikildiklarini söyleyen Meryem Yilmaz ise, “Çocuklarimiz evlerde çok sikilmisti. Besiktas’i çok özlediler. Onlari mutlu etmek için simdi buraya geldik. Memnunuz, su an çok fazla kalabalik da yok. O nedenle daha rahatiz. Iyi ki kalkti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA