Kibris Rum Kesiminde Iki Gündür Devam Eden Yangin Kontrol Altina Alindi

Kibris Rum kesiminde dün ögle saatlerinde baslayan ve iki gündür devam eden yanginin kontrol altina alindigi belirtildi.

Rum basinina göre, Rum Itfaiyesi Müdürlügünden yapilan açiklamada, iki gündür devam eden yanginda aktif cephe kalmadigi, bölge bölge küçük alevlenmelerin bulundugu ve sogutma çalismalarinin devam ettigi ifade edildi.

Rum Tarim Bakani Kostas Kadis, yanginla ilgili durumun idare edilebilir asamada oldugunu ve küçük alevlenmeler bulundugunu söyledi.

Rum Hükümet Sözcü Vekili Niovi Parissinu ise Yunanistan ve Israil'den gelen yangin söndürme uçaklarinin yangini söndürmek için yaptiklari çalismalarin ardindan yangin söndürme ekiplerinin evlere ve binalara girerek hasar tespit çalismasi yapabilecek noktaya geldigini kaydetti.

Parissinu, tehlike nedeniyle evlerini terk edenlerin de evlerine geri dönebilecegini açikladi.

- Yangin rüzgarin da etkisiyle hizla yayildi

Kibris Rum kesiminde Limasol bölgesine bagli Arakapas köyü yakinlarinda dün ögle baslayan yangin kontrolden çikmisti.

Rüzgarin da etkisiyle büyüyen yangin sebebiyle Rum kesimindeki bazi köyler bosaltilmisti.

Alevler 10 kadar yerlesim bölgesini etkilerken, bazi bölgelerde kablolarin da yanmasi sonucu elektrikler kesilmisti.

Yetkililer, yanginda genis ormanlik alanin zarar gördügünü belirtmisti.

- 4 kisi hayatini kaybetti

Rum Içisleri Bakani Nicos Nourris ise Odou bölgesinde arabalari yanmis olarak bulunan ve daha sonra kayip olduklari bildirilen bir çiftçinin dört Misirli isçisinin cansiz bedenine ulasildigini açiklamisti.

Rum hükümeti, yanginin söndürülebilmesi için Avrupa Birligi (AB) ve Israil'den yardim talebinde bulunmustu.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, dün Güney Kibris Rum yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'i arayarak, Limasol'daki yanginin sündürülmesi için yardima hazir olduklarini iletmis, Anastasiadis, Türk tarafinin yardim teklifini degerlendireceklerini söylemisti.

Kaynak: AA