Kalamis Yaz Festivali Basladi

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi Kalamis Yaz Festivali, Kalamis Atatürk parkinda basladi. 33 konser, 17 film ve spor etkinliklerinin yer aldigi festival 30 Agustos’a kadar devam edecek. Festival 3 Temmuz’da canli orkestra müzigi esliginde Charlie Chaplin’in “Sehir Isiklari” filmiyle açilisini yapti.

Kalamis Yaz Festivali Basladi
Kent içi hareketliligin ve kültür sanat bulusmalarinin odak noktasi olan Kadiköy’de, pandemi nedeniyle ara verilen açik hava bulusmalari, Kadiköy’ün farkli noktalarinda baslayan etkinliklerle yeni normale uygun olarak kaldigi yerden devam ediyor. Kalamis Atatürk Parki’nda 30 Agustos’a kadar sürecek festivalde 33 konser, 17 film gösterimi ve spor etkinliklerinden olusan zengin bir içerik yer aliyor. Festivalin açilisi canli orkestra esliginde Charlie Chaplin’in 1931 yapimi Sehir Isiklari (City Lights) filmiyle basladi.

Chaplin’e ait film müzigini Kerem Esemen sefliginde Istanbul Film Müzikleri Orkestrasi yorumladi. Etkinlige Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç, oyuncu Metin Akpinar, farkli alanlardan pek çok sanatçi ve Kadiköylü sanatseverler katildi.

Piyanist Gülsin Onay 6 Temmuz Sali, saat 21.00’de verecegi konserle, festivalin müzik etabinin açilisi gerçeklestirecek. Festivalin spor etabinda ise hafta içi her gün saat 09.00 - 10.00 saatlerinde sabah sporlari ve her Pazartesi saat 17.00 - 20.00 arasinda zumba, fitness, spinning programlari yer alacak. Kadiköy Belediyesi web sayfasindan ve sosyal medya hesaplarindan duyurulan etkinliklerin biletlerine Mobilet’ten ulasilabilir.

“Kadiköy pandemi öncesi hareketliligine kavusacak”

Festivalin açilis konusmasini yapan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Kadiköy kültürel etkinlikler ile pandemi öncesi hareketliligine kavusuyor. Hayata yeniden döndügümüz bu günlerde, hepimize bir moral olsun, insani insan eden degerlerimiz yasasin, birbirimize eski heyecanlarimizla sarilalim diye basladigimiz Kalamis Yaz Festivali iki ay sürecek ve iki ay süresince 50 etkinlik ve spor aktivitesiyle karsinizda olacagiz. Burada ki bilet fiyatlarimiz 1 TL. Bu tutar tamamen sembolik bir rakam. Sadece içerinin ve disarinin düzenini saglayabilmek için yapmis oldugumuz bir uygulama. Fakat Kadiköylüler bilet almak istediklerinde destek kampanyalarimiza da katkida bulunabilirler. Mama alabilirler, 10 liraya, 50 liraya, 100 liraya diledikleri sekilde destek olmak istedikleri alanlarda istedikleri yardimi yapabilirler.” diye konustu.

“Biliyoruz, iyi olacagiz”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kalamis’la es zamanli olarak, Selamiçesme Özgürlük Parki’nda da etkinliklerimiz sürüyor. 1Temmuz itibariyle çocuk tiyatro festivalimiz Özgürlük Parki’nda basladi.

Yine Özgürlük Parki’nda sanatçilara destek olmak için tahsis ettigimiz Amfi Tiyatro’da da sanatçilarimiz oyunlarini sergileyecekler, biletlerini kendilerini satacaklar. Kapanmadan dolayi 16 ayin vermis oldugu ekonomik sikintilarina da bir nebze de olsa katki olacak. Birbirinden kiymetli sanatçilarimiz alkisa, bizler sanata, eglenceye doyacagiz. Biliyoruz, iyi olacagiz. ” diye konustu.

“Kamunun faydasina olmayan hiçbir projeye onay vermeyecegiz”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Müsaade ederseniz hemen yani basimizdaki Kalamis Yat Limani ve içinde bulundugumuz Kalamis Atatürk Parki’yla ilgili birkaç cümle kurmak istiyorum. Bildiginiz gibi, Özellestirme Idaresi Kalamis Yat Limani Özellestirme ihalesine hazirlaniyor. Bu sadece bir marina özellestirmesi degil. Yapilmak istenen, tüm sahili kapsayan, binlerce metrekarelik insaat alani ile burayi park, sahil vasfindan çikaracak bir betonlastirma projesi. Biz de Kadiköy Belediyesi olarak, ilk günden itibaren bu ihalenin iptal edilmesini, edilmiyorsa da Kadiköylüler adina, Kadiköy Belediyesi’ne devredilmesini istiyoruz, devretmiyorsaniz da ihaleye gireriz dedik. Bu sefer de bizi ihale disinda birakmanin pesine düstüler. En nihayetinde bu bir süreç. Yasayip görecegiz ama biz Kadiköy Belediyesi olarak kamunun faydasina olmayan hiçbir projeye onay vermeyecegiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA