Yozgat'ta Ormanlik Alanlara Giris 31 Agustos'a Kadar Yasaklandi

Yozgat Valiligi, ormanlik alanlara girisi 31 Agustos'a kadar yasakladi.

Valilik sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, orman yanginlariyla mücadele kapsaminda yeni tedbirler uygulanacagi bildirildi.

Il sinirlari içerisindeki ormanlik alanlara 31 Agustos'a kadar girislerin yasaklandigi belirtilen açiklamada sunlar kaydedildi:

"Il sinirlari içerisindeki ormanlik alanlara girisler 31 Agustos 2021 tarihine kadar 6831 sayili Orman Kanunu'nun 74. maddesi ve 5442 sayili il idare kanunun 9 ve 66. maddeleri uyarinca girisler yasaklanmistir. Ormanlarin çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarinda mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver, ates yakmak ve orman yanginina sebebiyet verebilecek maytap, havai fisek ve benzeri malzemelerin kullanilmasi yasaktir. Yozgat Çamlik Milli Parki ile Fatih Tabiat Parkina girisler ise saat 20.00 ile 07.00 arasinda yasaklanmistir. Çamlik Milli Parki ile Fatih Tabiat Parkinda piknik alanlarinda mangal, semaver ve ates yakmak yasaklanmistir. Karar ve önerilere aykiri hareket edenler hakkinda 6831 sayli Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarinca idari ve adli islem yapilacaktir."

Kaynak: AA