Tekirdag'da Koruma Altinda 18 Bin 537 Yabanci Var

Tekirdag’da göçmenlerle ilgili düzenlenen toplantida, kent genelinde koruma altinda 18 bin 537 yabanci uyruklu sahis oldugu belirlendi.

Tekirdag'da Koruma Altinda 18 Bin 537 Yabanci Var
Tekirdag Il Göç Idaresi Müdürlügü Toplanti Salonunda bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Tekirdag Il Göç Idaresin Müdürü Ömer Gümüs göç mevzuati ve insan ticaretiyle mücadele konularini içeren bir sunum gerçeklestirdi. Yapilan toplantida konusan Gümüs, "Çagimizin modern köleligi olarak da ifade edilen insan ticareti suçunun en yalin hali ile bir kisinin rizasinin sakatlanarak ticari bir meta gibi alinip satilmasini veya kisi üzerinden gelir elde edilmesini ifade ettigi,Birlesmis Milletler verilerine göre; insan ticareti, silah kaçakçiligi ve uyusturucu ticaretinden sonra yasa disi ve en fazla gelir getiren 3 üncü suç türü oldugu,organize suç örgütlerinin her yil insan ticareti suçundan 150 milyar dolar gelir elde ettigi,dünya genelinde 40 milyondan fazla insan ticareti magduru oldugunun tahmin edildigi ve magdurlarin %71’i kadinlardan, %25’i ise çocuklardan olusuyor" dedi.

Insan ticareti suçunun en sik görülme biçimlerinin; zorla fuhus yaptirma, cinsel sömürü, zorla evlendirme, çocuk evlilikleri, çocuk satisi, zorla dilendirme, çocuk askerlik, organ ticareti seklinde görüldügünü dile getiren Gümüs,"Türk vatandasi ve yabanci ayrimi yapilmaksizin insan ticareti ile mücadele görevinin Göç Idaresi Genel Müdürlügüne ait olup bu duruma uyan bir fiile sahit olan tüm vatandaslarimizin durumu 157 Yabancilar Iletisim Merkezi’ne ya da kolluk birimlerine bildirimde bulunmasinin bir insanlik görevi oldugunu belirtti.

Ayrica Müdürlügümüzce, insan ticareti ile mücadelede farkindaligi artirmak ve kamuoyunun dikkatini çekmek amaciyla ilimiz belediyeleri ile isbirligi yapilarak konu ile ilgili afislerin, belediyelere ait dijital panolarda yayimlanmasini ve toplu tasima araçlarinda bilgilendirme afislerinin sergilenmesinin saglandik" dedi.

Ayrica geçici koruma statüsü ve ikamet iznine tabi olmak üzere toplamda Tekirdag’da 18 bin 537 yabanci uyruklu kisi bulunuyor.
Kaynak: İHA