STK'lardan Yanan Bölgeler Için Fidan Bagisi

Sivil toplum kuruluslari (STK), yanginlar nedeniyle kaybedilen ormanlik alanlar için fidan bagisi çalismalari baslatti.

Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF), Antalya ve güney sahilleri basta olmak üzere birçok ilde meydana gelen yanginlardan etkilenen bölgelerde 100 bin fidan dikme hedefiyle harekete geçti.

IDDEF küle dönen ormanlarda yeni umutlarin ve agaçlarin yesermesi için "Bir Fidan Bin Orman" projesini baslatti.

Projeyle Hatay'dan Mugla'ya kadar güney sahillerde çikan orman yanginlarindan etkilenen bölgelere 100 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

Hayirseverler, bir fidan bedeli 10 TL olan kampanyaya, "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden destekte bulunabiliyor.

- 20 bin fidan yangin bölgelerine gönderildi

Yardim Eli Dernegi yanginlar sonucu yok olan agaçlarin yerine yeniden ormanlarin olusturulmasi için hazirladigi 20 bin fidani, yangin bölgelerine ulastirdi.

Dernek Baskani Sadik Danisman, orman yanginlarinin es zamanli olarak baslamasi ve siddetini artirmasinin düsündürücü ve üzücü bir durum oldugunu belirtti.

Baslattiklari projeye iliskin bilgi veren Danisman, "20 bin fidan, özellikle Antalya bölgesinde yanan ormanlik alanlara dikilmek üzere planlama yapildi. Resmi makamlarla koordineli ve is birligi içerisinde yapilacak olan fidan dikimleri için hazirliklara baslandi. Ormanlarimizi eski haline getirmek ve meydana gelen maddi manevi zararin el birligiyle üstesinden gelmek hepimizin görevi." ifadelerini kullandi. ???????

Kaynak: AA