GÜNCELLEME 2 - Mugla'nin Fethiye Ilçesindeki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

DETAYLAR EKLENDI.

Mugla'nin Fethiye ilçesinde ormanlik alanda çikan orman yangini kontrol altina alindi.

Ölüdeniz Mahallesi Ocakköy mevkisindeki ormanlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikti.

Rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayilan yangini kontrol altina almaya çalisan ekipler, bölgeye karadan müdahale etti.

Ekiplere bölgeye gelen çok sayida vatandas da destek verdi. Bu nedenle araçlariyla yangin bölgesine ulasmak isteyenler, ormanlik alana çikan yollarda yogunluk olusturdu.

Söndürme çalismalarini koordine eden Fethiye Kaymakami Eyüp Firat, gazetecilere, ilk amaçlarinin yanginin yayilmasini önlemek oldugunu söyledi.

"Yangin haberini alir almaz tüm ekipleri sevk ettik. Müdahalemiz sürüyor." diyen Firat, bir gazetecinin "yanginin çikis nedeni ve gözalti olup olmadigini sormasi üzerine "Ilk amacimiz söndürmek." yanitini verdi.

Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca da yanginin oteller ve yerlesim yerlerinden uzak oldugunu belirtti.

Belediyenin imkanlarini da söndürme çalismasi için seferber ettiklerini dile getiren Karaca, "Tüm ekiplerimizle müdahale ettik. Kayaköy bölgesinde de bir yangin var. Sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz. Türkiye'nin birçok noktasinda ayni anda yangin olmasi bu düsüncemizi kuvvetlendiriyor." diye konustu.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, sosyal medya hebasindan "Mugla'nin Fethiye ilçesindeki yangin kontrol altina alindi. Sogutma çalismalari devam ediyor." paylasiminda bulundu.
Kaynak: AA