Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ormanlarimizi Yakanlari Bulup Cigerlerini Yakmak Boynumuzun Borcudur'

MUGLA – Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Milas’taki yanginla ilgili 1 kisi gözaltina alindigini belirterek, “Ormanlarimizi yakanlari bulup cigerlerini yakmak boynumuzun borcudur” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ormanlarimizi Yakanlari Bulup Cigerlerini Yakmak Boynumuzun Borcudur'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yangin bölgesinde inceleme bulundu. Incelemelerinin ardindan Marmaris’te yaptigi açiklamada Cumhurbaskani Erdogan, yangida hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek basladigi konusmasinda, “Yukarindan tüm alani helikopterle gezme imkanim oldu. Yangindan su ana kadar çesitli oteller kamu kurumlari evler hasar gördü. Tehlike altina olan kimi mahalleler bosaltilarak oradaki insanlarimiz güvenli yerlere nakledilmistir” dedi.

Yanginlara müdahale için hava araçlari yanin 80 arazöz, 35 tanker, 31 is makinasi, 176 hizmet araci, bin 400 personelin görev yaptigini belirten Erdogan, “Yangindan etkilenen vatandaslarimizin 2’si disinda hepsi hastanelerden taburcu edilmistir. Bosaltilan mahallelerdeki vatandaslarimiz güvenli yerlere aktarilmistir. Ayrica barinma gida ve benzeri ihtiyaçlar için her türlü tedbir alinmistir” diye konustu.

“En büyük üzüntümü ifade etmek isitiyorum. Yanginda Sahin Akdemir kardesimizi kaybetmis olmamiz en büyük üzüntümüzdür” diyen Erdogan, “Bu kardesimiz ormancilara yardim ederken geride gözü yasli kiz evlat ve sevenlerini birakmistir. Sahin’e Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Sahin’i ve onun gibi mücadele edenleri asla unutmamistir unutmayacaktir” seklinde konustu.



“Hatta Milas’taki yanginla ilgili 1 kisi gözaltina alindi”

Zarar tespitlerinin ardindan gereken adimlara atilmaya hemen baslanacagini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Marmaris’teki yanginlardan birine çocuklarin yol açtigini bilinmekle birlikte diger yangilara ilgili arastirmalar sürüyor. Hatta Milas’taki yanginla ilgili 1 kisi gözaltina alindi. Manavgat’ta ifade ettigim gibi geçtigimiz yil terör örgütü yöneticilerinin ormanlari yakma talimati vermesinin ardindan ülkemizdeki orman yangini alani 2 katina çikmistir. Bu yanginlarin bir kisminin da benzer bir talimatla baslatilmis olma ihtimalini gözardi etmiyoruz. Ormanlarimizi yakanlari bulup cigerlerini yakmak boynumuzun borcudur. Ilgili birimlerimiz çalismalari yürütmektedir” dedi.



“Türkiye, bölgesinin en güçlü orman yanginlariyla mücadele alt yapisana sahip bir ülkedir”

Erdogan sunlari kaydetti:

“Ülkemizin karsilastigi her sikinti da oldugu gibi orman yangilari konusunda da istismarci bir grup hemen harekete geçmistir. Akil almaz yalanlar iftiralar ortaya saçilmistir. Halbuki bu siyaset yapilacak bir mesele degildir. Türkiye, bölgesinin en güçlü orman yanginlariyla mücadele alt yapisina sahip bir ülkedir. Devletin resmi bilgilerine kulak vermektense yillarca bu ülkenin vaktini ve kaynaklarini israf etmis olanlarin yalanlarini tercih etmis olanlari üzüntüyle takip ediyorum. Canlarini tehlikeye atip mücadele eden ormancilarimiza, itfaiyecilerimize, güvenlik ve saglik personelimize, resmi ve sivil görevlilerimize zerre kadar saygisi olamayan bu zihniyeti yok farz ediyoruz. Allah’in izniyle Türkiye bu yanginlarin izlerini kisa sürede silecektir. Can kaybi disindaki her türlü kaybi telafi edecek güce ve imkana sahibiz” dedi
Kaynak: İHA