Trabzon'da 3 Kisinin Öldügü Cinayette Mahkemeye Sevk Edilen 2 Kisi Tutuklandi

Trabzon’da 3 kisinin öldügü 1 kisinin de agir yaralandigi silahli çatismanin süphelileri çikarildiklari mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldiriya karistigi iddia edilen 12 yasindan küçük bir çocuk mahkeme tarafindan tedbir amaciyla Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim edildi.

Trabzon'da 3 Kisinin Öldügü Cinayette Mahkemeye Sevk Edilen 2 Kisi Tutuklandi


Trabzon’un Hayrat ilçesi Gülderen Mahallesi’nde dün ögle saatlerinde meydana gelen olayda, 2010 yilinda Asiye Bektas’in ölümünden dolayi aralarinda husumet bulunan ve birbirleriyle akraba olan aile bireyleri arasinda iddiaya göre, yol verme tartismasindan dolayi kavga çikti. Kavganin daha sonra silahli çatismaya dönmesiyle Kemal Bektas (65), Lütfi Bektas (58) ve Murat Reis Bektas (57) hayatlarini kaybederken, Faik Bektas (37) ise agir yaralandi. Yaralanan Faik Bektas’in ameliyattan çiktiktan sonra yogun bakima alindigi ve hayati tehlikesinin ciddiyetini korudugu ögrenildi.

Hem kan bagi var hem dünürler

Trabzon Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi ekiplerinin Hayrat Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri ile yaptiklari çalisma sonucu olaya karistiklari süphesiyle Ishak B. (39) ve Abdi B. (24) Of ilçesinde ayni gün yakalanarak gözaltina alindi. Ayrica, olaya karistigi süphesiyle, 12 yasindan küçük olan A.B. adindaki çocugun da Of Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan pedagog esliginde ifadesine basvuruldu. A.B.’nin 2010 yilinda ölen Asiye Bektas ile saldirida yaralanan Faik Bektas’in oglu, saldirida ölen Kemal Bektas ile Murat Reis Bektas’in torunu oldugu bilgisine ulasildi. Asiye Bektas’in Murat Reis Bektas’in kizi, Faik Bektas’in ise Kemal Bektas’in oglu oldugu ve taraflar arasinda hem kan bagi bulundugu hem de dünür olduklari kaydedildi.

2 süpheli tutuklandi 1 çocuk hakkinda güvenlik tedbiri alindi

Emniyetteki gözalti süresinin ardindan süpheliler Of Adliyesi’ne sevk edildi. Of Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan ifadeleri alinan süphelilerden Ishak B. ve Abdi B. tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çikarildi. Sahislar, ’kasten öldürme’ süphesiyle tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumuna gönderildi. Olaya karistigindan süphelenilen ve yasi 12’den küçük oldugu gerekçesiyle suça sürüklenen çocuk statüsünde ifadesi alinan A.B. ise, Of Cumhuriyet Bassavciliginin mahkemeden güvenlik tedbiri istemesinin ardindan çocuklara özgü uygulanan Çocuk Koruma Kanunu’na göre hakkinda güvenlik tedbirine hükmedilerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlügüne bagli Çocuk Evi’ne yerlestirildi.
Kaynak: İHA