Idlib'deki Yetimlerin Süt Ve Yumurtalari Kizilaydan

Türk Kizilay, Idlib'de bulunan 13 yetimhanedeki çocuklarin gelisimleri için baslattigi 'Protein Destek Projesi' ile hazirandan bu yana bölgeye haftalik 5 bin adet 1 litrelik süt ile 51 bin yumurta götürdü.

Türk Kizilay, Idlib'de bulunan 13 yetimhanedeki çocuklarin gelisimleri için baslattigi "Protein Destek Projesi"yle yumurta ve süt götürüyor.

Türk Kizilaydan yapilan açiklamaya göre, Kizilay, Suriye'de kendi ülkelerinde mülteci durumuna düsen magdurlarin yaralarini sarmak amaciyla çalismalarina devam ediyor.

Bölgede zor sartlar altinda çadir kentlerde yasam mücadelesi veren insanlara destek olan Türk Kizilay, acil ihtiyaçlari karsilarken kalici çözümlerle de yerlesik hayata katki sunuyor.

Suriye'deki kamp ve yetimhanelere de ihtiyaçlar noktasinda aylik gida, hijyen ve temel ihtiyaçlari ulastiran Türk Kizilay ekipleri, Idlib'de bulunan 13 yetimhanedeki yetimlerin gelisimleri için ayrica "Protein Destek Projesi"ni baslatti.

Proje kapsaminda hazirandan bu yana haftalik 5 bin adet 1 litrelik süt ile 51 bin yumurta götüren Kizilay ekipleri, hayirseverlerin bagislariyla bölgeye toplam 2 milyon 856 bin yumurta ile 180 bin adet 1 litrelik süt ulastirdi.

- 660 metreden temiz içme suyu

Türk Kizilay, kirli suyun tüketilmesinden dolayi ortaya çikabilecek hastaliklarin önüne geçmek için uzun ömürlü, çok fonksiyonlu su kuyusu projelerini de bagisçilarin eliyle hayata geçiriyor.

Idlib'in Sarmada ilçesi Mashad Ruhin bölgesinde, Türk Kizilaya tahsis edilen araziye planlanan briket evlerin ilk etap çalismasini tamamlayip aileleri yerlestiren Kizilay ekipleri, içme suyu için 660 metreden yapilan sondajla, günlük 210 metreküp kapasiteli takviye su kuyusunun da yapimini tamamladi.

Kizilay açtigi su kuyulari için ayrica su depolari da insa ediyor.

Briket evlerin diger etaplarinin yapimi sürerken Kefer Loisin çadir kampinin briket evlere dönüstürülmesi çalismalari da devam ediyor.

Düzenli yardimlarla Suriye'deki magdurlara milletin elini uzatan Türk Kizilay, paydas kuruluslar ve bagisçilarin destekleriyle yaptigi yardim planlamalariyla da ailelerin temel yasam ihtiyaçlarini gideriyor. Kizilay, Idlib'in yani sira Tel Abyad ve Resulayn kirsalindaki köylere de ulasarak gida kolileri dagitiyor.
Kaynak: AA