Çevre Ve Sehircilik Bakani Kurum'dan Birlik Ve Beraberlik Vurgusu Açiklamasi

'Her türlü engellemeye, terör girisimine ragmen bugüne kadar birligimizi, beraberligimizi bozmadik. Ne Mardin'de ne Diyarbakir'da ne Sirnak'ta birligin, beraberligin bozulmasina müsaade etmedik, etmeyecegiz. Bu anlayisla çalismalarimizi devam ettirecegiz'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, "Her türlü engellemeye, terör girisimine ragmen bugüne kadar birligimizi, beraberligimizi bozmadik. Ne Mardin'de ne Diyarbakir'da ne Sirnak'ta birligin, beraberligin bozulmasina müsaade etmedik, etmeyecegiz." dedi.

Bakan Kurum, AK Parti Mardin Il Baskanligini ziyaret ederek Il Baskani Faruk Kiliç ile görüstü.

Daha sonra partililerle bir araya gelen Kurum, burada yaptigi konusmada, hosgörünün, kardesligin, birligin ve beraberligin sembol sehirlerinden Mardin'e kiymet verdiklerini söyledi.

Kentin tarihi yapilari, medreseleri, hanlari, dar sokaklari ve insani ile hem Türkiye'ye hem de dünyaya örnek oldugunu kaydeden Kurum, daha önce egitim gördügü bu kente hizmet etmenin serefini yasadigini belirtti.

Partililerin Cumhurbaskani Erdogan'in 20 yildir hep destekledigini belirten Kurum, söyle konustu:

"Terör örgütlerine ragmen burada bu birligi, beraberligi bozmak isteyen tüm cenahlara ragmen her zaman AK Parti'mizi, Sayin Cumhurbaskanimizi desteklediniz ve o terör örgütlerinin istedigi sürece hiçbir zaman geçit vermediniz. O yüzden basta il baskanimiz, gençlik kollarimiz olmak üzere tüm Mardin teskilatimiza, tüm Mardinli kardeslerimize tesekkür ediyorum."

Bakan Kurum, dünyanin ilk üniversitesinin kuruldugu, çok sayida bilim insanlarinin yetistigi, birlik ve beraberligin temsil edildigi Mardin'de bu birlik ve beraberligi arttirmak, hosgörü anlayisini tüm Türkiye'ye Mardin üzerinden yaymak için hep birlikte gece gündüz çalistiklarini vurguladi.

Son 20 yilda Cumhurbaskani Erdogan liderliginde Mardin'e 10 milyari lirasi çevre ve sehircilik alaninda olmak üzere toplam 50 milyar liralik yatirim yapildigini aktaran Kurum, bugün de yaklasik bir milyar lirayi askin maliyetle millet bahçelerinin kararini verdiklerini aktardi.

- "Amacimiz eser yapmak, eser siyaseti yapmak"

Mardin'e yapilan ve yapilacak çalismalara deginen Kurum, sunlari söyledi:

"Sehrin siluetine zarar veren hangi bina varsa, bu kamu binasi olabilir, vatandasimizin binasi olabilir bu tarihi emanete Osmanli'nin emanetine sahip çikacagiz. Bu emanetlere sahip çikmak adina o siluete zarar veren binalari da insallah tek tek inceleyerek ve o silüet çerçevesinde de degerlendirmek üzere projelerimizi yürütecegiz ve buna iliskin büyüksehir belediyemize ve Artuklu Belediyemize de gerekli talimatlari verdik ve bu çerçevede maddi ve teknik destek saglayacagiz. Mardin meydaninda baslatilmis ancak bitme asamasina yaklasmis o meydan projesinde revizyonlar yapacagiz. Mardin'e girerken o silüete zarar veren ve yine daha önce HDP döneminde baslatilmis bir proje var. Bu projede de revizyonlar yapacagiz. Yani bu silüete zarar veren katlarla ilgili gerekli düzenlemeleri Valiligimiz yüklenici firma ile görüsmek suretiyle katlarda azaltim ve kesmeler yaparak bu siluete de zarar veren binalari insallah düzenlemesini yapacagiz. Amacimiz eser yapmak, eser siyaseti yapmak. Sayin Cumhurbaskanimizdan ögrendigimiz bu."

Gittikleri her sehirde heyecanla, askla, sevkle o sehir için ne yapabilirinin derdi içerisinde projeleri gerçeklestirmeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Kurum, her zaman o birligi ve beraberligi koruyacak, vatandasla hosgörünün sehrinde sokak sokak mahalle mahalle gezeceklerini ve projelerini anlatacaklarini bildirdi.

Kurum, konusmasini söyle sürdürdü:

"En sonunda insallah milletimizin duasini alacagiz. Amacimiz budur, gayemiz budur. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde 2023'e, 2053'e ve 2071'e dair planlarimizi yapacagiz ve bu planlar çerçevesinde de projelerimizi tek tek hayata geçirecegiz. Her türlü engellemeye, terör girisimine ragmen bugüne kadar birligimizi, beraberligimizi bozmadik. Ne Mardin'de ne Diyarbakir'da ne Sirnak'ta birligin, beraberligin bozulmasina müsaade etmedik, etmeyecegiz. Bu anlayisla çalismalarimizi devam ettirecegiz."

Bu çerçevede gönül belediyeciligi ile baslattiklari hizmet siyasetine ayni anlayisla devam edeceklerini aktaran Kurum, partililerden, herkese yaptiklari çalismalarin anlatilmasini istedi.

Ankara'da gelecek hafta 1 milyon sosyal konutun anahtar teslimini Cumhurbaskani Erdogan'la yapacaklarini bildiren Kurum, sunlari kaydetti:

"Dünyanin neresine giderseniz gidin, 19 yilda 1 milyon konut yapan bir ülke göremezsiniz. Dünyanin neresine giderseniz gidin mazlumlara tüm cografyalarda el uzatan bir teskilati, bir partiyi göremezsiniz. Hem sehirlerini gelistirecek sanayisiyle, turizmiyle, sagligiyla, ticaretiyle, istihdamiyla, üniversiteleriyle, sehir hastaneleriyle, çevre ve sehircilik yatirimlariyla, hem kendi ülkesinde yapilmasi gerekenleri yapacak ülke göremezsiniz. Dünyanin ilk 10 ekonomisi arasinda yer alacak anlayisla projelerimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. "

Bakan Kurum'a, Bakan Yardimcisi Fatma Varank, AK Parti Mardin Milletvekilleri Seyhmus Dinçel ve Cengiz Demirkaya da eslik etti.
Kaynak: AA