Asi Oldular, Bisiklet, Tablet, Burs Ve Gezi Kazandilar

Sanliurfa Valiligi tarafindan baslatilan kampanya kapsaminda noter huzurunda çekilen kura ile 6 bin 424 genç arasindan 5 bisiklet, 5 tablet, 4 Halfeti gezisi ve 2 burs talihlisi belirlendi.

Asi Oldular, Bisiklet, Tablet, Burs Ve Gezi Kazandilar
Sanliurfa Valiligi tarafindan gençlere yönelik baslatilan asi kampanyasi kapsaminda valilik konferans salonunda, noter huzurunda kura çekimi yapildi. Gençleri asiya tesvik etmek ve vaka sayilarini en aza indirmek için baslatilan kampanyada, 6 bin 424 genç arasindan 5 bisiklet, 5 tablet, 4 Halfeti gezisi ve 2 burs talihlisi belirlendi. Düzenlenen kura çekim töreninde konusan Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, Sanliurfa’nin salgin sürecinde çok ciddi sorun yasamayan illerin basinda geldigini ancak asi sürecinde ise son sirada yer aldigini söyledi.

Salgini yenmenin yegane yolunun asi oldugunu belirten Vali Erin, herkesi asi olmaya davet etti. Erin, “Sanliurfa genç nüfusa sahip olan bir ildir. Sadece 18-25 yas araliginda 500 bin gencimiz var. Bunlarin bu hastaliktan korunmasi, hastaligin yayiliminin önüne geçilmesi ve daha da önemlisi can kayiplarinin azaltilmasi amaciyla gençlerimizin sorumlu davranacagina inaniyoruz. Gençlerde asi bilinci olusturmak ve onlarin asi olmalarini tesvik etmek amaciyla hediye kampanyasini baslattik. Valiligimizin noter huzurunda bundan sonraki haftalarda tekrar edilecek çekilislerle gençlerimize bir taraftan tablet bilgisayar dagitimi gerçeklestiriyoruz bir taraftan saglikli yasamin temel unsurlarindan olan bisiklet dagitimi gerçeklestiriyoruz. Bir taraftan da üniversitede okuyan gençlerimize yönelik burs tedariki gerçeklestirmis olacagiz. Ayni zamanda tarihi, kültür ve turizm merkezi olan Halfeti’mizde talihlilerimizi bir gün misafir edecegiz ve tekne turunu da kapsayan bir geziyi gençlerimize hediye edecegiz” seklinde konustu.

Sanliurfa Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ise kentte son haftalarda hasta sayisinda artis yasandigina söyledi.

Gülüm, açiklamasinin devaminda, “Aldigimiz tedbirlerle su anki sayi, saglik hizmetlerimizi etkileyecek durumda degil ama sayilarin artisini su an için engelleyemiyoruz. Bu tür salginlarda hasta sayisi artislarinda hizini kesecek olan asi oranlarimizdir. Maalesef Sanliurfa salgin boyunca gösterdigi mavi rengi asilamada gösteremedi. Bunu hiçbirimizin kabul etmesi mümkün degil çünkü Sanliurfa’ya yakisan bir tablo degil. Bu tür olaylarda ülke asilamada yüzde 70’i bulsa dahi bir sehir eger bu rakamin altinda ise salginda en agir faturayi bu sehirler ödüyor. Sanliurfa’da su anda böyle bir aday, bundan endise diyoruz, korkuyoruz. Büyük bir saglik ordusuyla asilama çalismalari yürütüyoruz. Özellikle sehir merkezinde daha önceden belirledigimiz bölgelerde sagladigimiz iletisimlerle, mahalle içerisinde anonslarla asilamalar yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

Yapilan açiklamalarin ardindan ilk olarak asilamada basari gösteren saglik çalisanlarina basari belgeleri takdim edildi. Daha sonra Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri, ilk kura çekilisini gerçeklestirdi. Yapilan çekiliste 6 bin 424 kisi arasindan 5 bisiklet, 5 tablet, 4 Halfeti gezisi ve 2 burs talihlisi belirlendi. Çekilislerin 18-25 yas araligindaki gençleri kapsadigi ve her hafta tekrarlanacagi bildirildi.

Kaynak: İHA