Güngören'deki Patlamada Hayatini Kaybedenler Sehadetlerinin 13. Yilinda Anildi

Güngören’de 2008 yilinda çöp kutusuna birakilan iki bombanin patlatilmasi sonucu hayatini kaybeden 18 vatandas, sehadetlerinin 13. yilinda anildi. Patlamada esi sehit olan Bengü Güler, yetkililerden sivil sehitlik karti talep etti.

Güngören'deki Patlamada Hayatini Kaybedenler Sehadetlerinin 13. Yilinda Anildi
Güngören Belediyesi, 27 Temmuz 2008’deki bombali saldiri sonucu hayatini kaybeden sehitlerin isimlerinin yazili oldugu Menderes Caddesi’ndeki anitin önünde anma töreni düzenledi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’yla baslayan törende, sehitler için Kuran’i Kerim okunup dua edildi. Törene Güngören Belediye Baskani Bünyamin Demir ve patlamada esi sehit olan Bengü Güler katilirken Güngören Kaymakami Zeyit Sener’i temsilen Bagcilar Kaymakami Mustafa Eldivan da katildi.



“Sehitlerin ölmedigine, yasadigina inanan bir dinin mensubuyuz”

Sehit aileleriyle sürekli ilgilenildigini ifade eden Güngören Belediye Baskani Bünyamin Güler, “27 Temmuz’un 13’üncü yil dönümünü yasiyoruz. Sehitlerimiz var, yaralananlarimiz var. Onlarin aileleriyle bugün bir araya gelelim, tekrar kayiplarimizi hatirlayalim, bir daha bu acilarin yasanmamasi için dua edelim bu yüzden buradayiz. Burada vefat eden kardeslerimiz var, yaralanan gazilerimiz var, onlarla bir araya geliyoruz. Burada aramizda bulunanlardan çocugunu kaybedenler, evladini yitiren anneler babalar var, onlarla sürekli birlikteyiz, dertleriyle ilgilenmeye, ihtiyaçlarini gidermeye gayret ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Bomba bizlerin evlerine düstü”

Esi Hayrullah Güler’in sehit oldugunu televizyondan ögrenen Bengü Güler, “Ilk patlama oldugu zaman esim Hayrettin Güler zaten evimin kösesindeydi. Çok kisa bir süre sonra ikinci patlama oldu. Ikinci patlama oldugu zaman ben esime saatlerce ulasamadim. Çok geç bir saatte esimin vefat ettigini ögrendim. Bomba bizlerin evlerine düstü. O bomba bizlerin cigerlerine düstü. Hala atesi var, hala da yakiyor. Ama sonuçta bizi bir tek sey memnun ediyor; sehit oldular, onlar sivil sehitler. Bizlerin sivil sehitlik kartlari yok. En azindan bizler için sehitlik kartlari olussun. Bizlerin de en azindan gittigimiz yerlerde ‘Ben Güngören patlamasinda vefat eden futbol antrenörü Hayrullah Güler’in esiyim’ demek yerine, ‘Buyurun bu benim kimligim demek istiyorum” dedi.

Sehit yakinlarinin da yer aldigi anma töreninde, vatandaslar anita karanfil birakti. Ayrica sehitler için helva dagitildi.
Kaynak: İHA