Doga Harikasi Bahçesaray'a Ziyaretçi Akini

Van’in Bahçesaray ilçesinde dagin altindan çikan ve yörede "subasi" olarak adlandirilan doga harikasi su kaynagi ziyaretçilerini agirliyor.

Doga Harikasi Bahçesaray'a Ziyaretçi Akini
3 bin 500 rakimli daglari, soguk akan çaylari ve yesil dogasiyla bilinen Bahçesaray ilçesi kisitlamalarin kaldirilmasiyla misafirlerini agirliyor. Çetin geçen kis mevsimi nedeniyle yilda sadece 5 ay misafir agirlayan Bahçesaray ilçesi, güzellikleriyle görenleri adeta büyülüyor. Yüksek daglarin arasinda ve yesillikle çevrili el degmemis cografyasiyla özellikle ilkbaharda her kösesinin ayri bir tabloya dönüstügü ilçe; ormanlik alanlari, soguk akan çayi, kirmizi benekli alabaligi, ceviz agaçlari ve bal üretimiyle bölgede ismini duyuran ilçeler arasinda yerini aliyor.

Bahçesaray ilçe merkezine 2 kilometre uzaklikta olan ve magarayi andiran bir dagin içinden çikan su ise ilçenin ihtiyacini karsilamasinin yani sira kayalarin arasinda büyük bir cosku ile akmasiyla ziyaretçilerine essiz dogal güzellik sunuyor.

IHA muhabirine konusan AK Parti Ilçe Baskani Cumali Sabirli, bayram tatiliyle birlikte vatandaslarin ilçeye yogun ilgi gösterdigini belirterek, “9 günlük bayram tatiliyle birlikte Van il merkezi basta olmak üzere birçok ilimizden insanlarimiz daha güzel bir bayram geçirmek için ilçemize geldiler. Hemsehrilerimizin burada yesil alan ve su kaynagiyla dogal bir ortamda piknik yapma imkâni buluyorlar. Her taraf tiklim tiklim dolu. Insanlarimiz burada güzel vakit geçiriyor. Tüm vatandaslarimizi Bahçesaray’a bekliyoruz. Görülmeye deger güzelliklere sahip” dedi.

Subasina piknige gelen vatandaslar ise herkesin doga harikasi Bahçesaray’a gelerek zaman geçirmesi gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA