Sakarya'daki Kara Yollarinda Kurban Bayrami Tatili Dönüsü Yogunluk Yasaniyor

Kurban Bayrami tatili sonrasi dönüs yoluna geçen sürücüler, Anadolu Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile D-650 kara yolunun Sakarya kesiminde akici yogunluk olusturuyor.

Tatillerini memleketlerinde geçiren kisilerin yasadiklari yerlere dönüs yolculugu devam ediyor.

Anadolu Otoyolu'nun Adapazari, Arifiye ve Sapanca geçislerinde akici yogunluk yasanirken bölgede zaman zaman ariza yapan araçlar ulasimi olumsuz etkiliyor.

Güzergahta kontrollerini artiran Karayollari ve polis ekipleri, olumsuzluklara müdahale ederek ulasimin aksamamasi için çalisiyor.

Bayram trafigine takilmak istemeyen tatilcilere alternatif sunan Kuzey Marmara Otoyolu, Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolundaki ulasimi da rahatlatiyor.

Sakarya'nin Akyazi ilçesinden Istanbul'a kadar kesintisiz ulasim saglayan yolu tercih eden sürücü sayisinda normal günlere nazaran artis oldugu görülüyor.

Ayrica D-650 Sakarya-Bilecik kara yolunda da normalin üzerinde bir yogunluk oldugu gözlendi.

Bölgedeki trafik durumu drone ile görüntülendi.

- Sakarya Valisi Kaldirim sürücüleri uyardi

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, yaptigi yazili açiklamada, dönüse geçen sürücülere dikkatli olmalari yönünde uyarilarda bulundu.

Vatandaslarin rahat bir sekilde evlerine dönebilmesi için trafik ekiplerinin yogun bir mesai yaptigini, denetimleri artirdiklarini ve il hudutlari içerisinde de gerekli tedbirleri aldiklarini belirten Vali Kaldirim, sürücüleri hiz yapmamalari, takip mesafelerini korumalari ve emniyet kemerlerini takmalari konusunda uyardi.

Kaynak: AA