Ünsal, '24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami Kutlu Olsun'

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi Serdar Ünsal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Ünsal, '24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami Kutlu Olsun'
Ünsal; “Basin-yayin kuruluslari ve gazeteciler, bu açidan demokrasinin yasamasini ve gelismesini saglayan çok önemli bir meslek grubunu teskil etmektedirler. Yerel ve ulusal yayin kuruluslarinda görev yapan tüm gazeteciler ve basin kuruluslarimizin 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basin Bayrami’ni kutluyor, saglik, mutluluk ve basarilar diliyorum” dedi.

Ünsal, basinin demokrasinin yasamasi ve gelismesini saglayan önemli meslek grubu oldugunu ifade ederek; “Bilgiye ulasma, dogrulari ögrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlügü her insanin en temel haklarindan biridir. Düsünce ve ifade özgürlügü ile haber alma ve yayma özgürlügünün en etkili araci olan basin-yayin kuruluslari ve gazeteciler, bu açidan demokrasinin yasamasini ve gelismesini saglayan çok önemli bir meslek grubunu teskil etmektedirler.

“15 Temmuz’da basinin önemi net bir sekilde görülmüstür”

Ünsal, Yazdigi yazidan ve yaptigi haberden dolayi her türlü yaptirimi yapanlara büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün “Gazeteciler gördüklerini, duyduklarini dirayetle yazmalidir” sözlerini animsatmakta yarar görüyoruz. Çünkü bir gün gelir yaptirim, baski uyguladiklari gazeteciler o kisiye destek verir. Bunun örnegi özellikle FETÖ/PDY yanlisi hain askerlerin 15 Temmuz’da giristikleri kalkismada basinimizin önemi bir kez daha net sekilde görülmüstür. Darbe girisiminin basladigi ilk saatlerden itibaren haber verme ve yayincilik ilkesine bagli kalarak, demokrasiye, birlik ve beraberligimize sahip çikarak, üzerine düsen görevi layikiyla yerine getirmistir. 44 gün süren Azerbaycan Ermenistan savasinda da basinin önemi bir kere daha ortaya çikmistir. Azerbaycan’a verdikleri destekten dolayi Türk basinina tesekkür ederim.

Bu duygu ve düsüncelerle basta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarinin temsilcileri olmak üzere tüm degerli basin mensuplarimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni en kalbi duygularimla kutlar, kendilerine saglik, basari ve esenlikler dilerim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA