Son 24 Saatte Korona Virüsten 60 Kisi Hayatini Kaybetti

Saglik Bakanligi, son 24 saatte 60 kisinin korona virüsten hayatini kaybettigini, 11 bin 94’de yeni vakanin oldugunu açikladi.

Son 24 Saatte Korona Virüsten 60 Kisi Hayatini Kaybetti
Saglik Bakanligi tarafindan Türkiye’nin yeni korona virüs tablosu açiklandi. 23 Temmuz’da açiklanan 24 saatlik verilere göre 11 bin 94 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 60 oldu. Bir günde toplam 219 bin 528 test yapilirken, iyilesen hasta sayisi 5 bin 215 olarak kaydedildi. Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tabloda, asilama verilerine de yer verildi.

En az 1 doz asi olmus 18 yas üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 1. doz asilama ortalama yüzde 63,26 oldu. 2. doz ortalamasi yüzde 35,54 olurken, 1., 2. ve 3. doz asisini olan vatandas sayisi toplamda 65 milyon 50 bin 204’a yükseldi.

Asilamada ilk sirada Mugla var

Verilerde, asilamada önde giden illere de yer verildi.

Bakanligin tablosuna göre yüzde 84,7 ile Türkiye’de en çok asilamanin gerçeklestirildigi Mugla’yi Çanakkale, Kirklareli, Edirne, Balikesir, Amasya, Eskisehir, Aydin, Tekirdag ve Izmir takip etti.

En düsük asilama Bitlis’te

Bakanligin tablosuna göre yüzde 35,6 ile Türkiye’de en az asilamanin gerçeklestirildigi Bitlis’i sirasiyla Sanliurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakir, Mus, Batman, Bingöl, Gümüshane ve Igdir takip etti.

"Yarin bugünden daha iyi olsun istiyorsaniz tedbirlere uyun"

Saglik Bakani Fahrettin Koca, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Yarin bugünden daha iyi olsun istiyorsaniz tedbirlere uyun. Asinizi olun. Verilen emekler milletçe hepimizin emegidir” dedi.

Kaynak: İHA