Macaristan'da Saglik Çalisanlarina Covid-19 Asisi Zorunlu Oldu

Macaristan Basbakani Viktor Orban, saglik çalisanlarina korona virüs (Covid-19) asisi olma zorunlulugu getirildigini duyurarak, "Asi olmayanlar, bu sektörde çalisamayacak" dedi.

Macaristan'da Saglik Çalisanlarina Covid-19 Asisi Zorunlu Oldu
Macaristan Basbakani Viktor Orban katildigi bir radyo programinda, korona virüs (Covid-19) asisini tüm saglik çalisanlari için zorunlu hale getirdiklerini duyurdu. Saglik sisteminde çalisan kisiler için bazi asilarin zorunlu oldugunu belirten Basbakan Orban, söz konusu asilarin kapsamini korona virüs asisini da içerecek sekilde genislettiklerini söyledi.

Orban, "Eger bir kimse bu asilari olmamissa bu sektörde çalisamayacak" seklinde konustu.

Bugüne kadar nüfusun yüzde 55’inin korona virüs asisi oldugunu ifade eden Orban, ülkede toplamda tespit edilen Delta mutasyonlu vakalarin sayisini ise 23 olarak açikladi.

Macaristan’da da korona virüsün dördüncü dalgasinin baslayacagini bildiren Orban, olumlu haberinse korona virüs asisi yaptiranlarin hastaligi agir sekilde geçirmekten korundugunu söyledi.

Viktor Orban, ülkede 60 yas üstü nüfusun yüzde 85’inin asilandigini, geri kalan yüzde 15’lik kesimi ikna etmek içinse doktorlarin bizzat bu kisilere ulasmaya çalisacaklarini belirtti.

Macaristan Basbakani, okullar açilmadan 12 yas üstü çocuklari asilamaya baslayacaklarini da ifade etti.

Öte yandan ülkede bugüne kadar asinin birinci dozunu yaptiranlarin sayisi 5 milyon 58 bin olarak açiklanirken, asinin her iki dozunu da yaptiranlarin sayisinin ise 5 milyon 340 bine ulastigi belirtildi. Pandeminin basindan bu yana 810 bine yakin vakanin görüldügü Macaristan’da salgin nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi ise 30 bini asmis durumda.
Kaynak: İHA