Kaçan Kurbanligin Pesinden Gidip Kaybolan Tip Ögrencisi Onur Alp Eker'in Cansiz Bedenine Ulasildi

Ankara’nin Pursaklar ilçesinde bayramin birinci günü kaçan kurbanligin pesinden giderek kaybolan tip ögrencisi Onur Alp Eker’in cansiz bedenine ulasildi. Eker’in cansiz bedeni 4 kisilik gönüllü arama kurtarma ekipleri tarafindan dere yatagi kenarinda yüz üstü bir sekilde bulundu.

Kaçan Kurbanligin Pesinden Gidip Kaybolan Tip Ögrencisi Onur Alp Eker'in Cansiz Bedenine Ulasildi
Ankara’nin Pursaklar ilçesi Yesilova Mahallesi’ndeki dedesinin yanina bayram tatili için giden Onur Eker (20), dedesi Zühtü Erdogan (65) ile birlikte bayramin birinci günü ögle saatlerinde kurbanlik koyunu kesmek için ahirdan çikardi. Bu sirada koyun daglik alana dogru kaçti. Onur ve dedesi Erdogan, koyunun pesinden gitti. Onur Eker bir daha geri dönmeyince ekiplere haber verildi.

Arama - kurtarma ekipleri, bayramin ilk günü Eker’in bulunmasi için çalisma baslatti.

Arama çalismalarina 150’den fazla görevli personel katilirken özel harekat, çevik kuvvet, motorlu yunus polisler de çalismalara katildi.

Eker’in telefonunun sarji bitmeden önce son sinyal verdigi noktadan itibaren baslanilan aramalar Sirkeli Mahallesi çevresinde devam etti.

Dere yataginda cansiz bedeni bulundu

Ekiplerin yaklasik 50 kilometrekarelik alan içerisinde yaptigi arama çalismalarinin ardindan gönüllü olarak arama-kurtarma çalismalarina katilan 4 kisi Eker’in cansiz bedenine dere yataginda yüz üstü bir sekilde buldu. Olay yerine Polis, Jandarma saglik, AKUT ve ANDA ekipleri de geldi. Haberi alan dedesi Zühtü Erdogan, Onur Eker’in cenazesi basinda gözyasi döktü.

Dede torununun cenaze aracinin basinda gözyasi döktü

Olay yerine gelen polis ekipleri Eker’in cansiz bedeni üzerinde incelemeler yapti. Eker’in cansiz bedeni yapilan incelemeler sonucunda AKUT ekipleri tarafindan bulundugu dere yatagindan alinarak cenaze aracina konuldu. Eker’in cansiz bedeni otopsi yapilmak üzere Adli Tip Kurumuna kaldirildi. Cenaze aracinin basinda dede Zühtü Erdogan dakikalar boyunca agladi. Eker’in ailenin tek çocugu oldugu ögrenildi. Ayrica Eker’in kapali telefonu ve anahtarlari yaninda bulunurken, cansiz bedeni yanindaki baston ise ekiplerce incelenecek.

’Hekim adayi bir kardesimizin acisi yüregimizi yakti’

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Onur Alp Eker için bassagligi mesaji paylasti. Bakan Koca, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, su ifadelere yer verdi:

"Hekim adayi bir kardesimizin acisi yüregimizi yakti. Kirikkale Tip Fakültesi ögrencisi Onur Alp Eker’in cansiz bedenine ulasildigini ögrendik. Bayramin ilk günü, daglik alana kaçan kurbanlik koyunu bulmaya çalisirken kaybolmustu. Ailesine, arkadaslarina bassagligi diliyorum."
Kaynak: İHA