Cumhurbaskani Erdogan, Erzurum Kongresi'nin 102. Yil Dönümü Dolayisiyla Mesaj Yayimladi Açiklamasi

'Ekonomiden savunma ve dis politikaya kadar bütün alanlarda bagimsizligimizi pekistirmek, haklarimizi korumak, ülkemizi daha da güçlendirmek için azimle çalismalarimizi sürdürüyoruz'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ekonomiden savunma ve dis politikaya kadar bütün alanlarda bagimsizligi pekistirmek, haklari korumak, Türkiye'yi daha da güçlendirmek için azimle çalismalarini sürdürdüklerini ifade etti.

Erdogan, Erzurum Kongresi'nin 102. yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Aziz milletin, vatanin bölünmezligine ve bagimsizligina dair inancini kararli bir sekilde ortaya koydugu Erzurum Kongresi'nin, Milli Mücadele'nin rotasinin belirlenmesi itibariyla tarihi bir öneme sahip oldugunu belirten Erdogan, "Milli sinirlar içinde vatanin bölünmez bir bütün oldugu ve parçalanamayacagi", "manda ve himayenin kabul edilemeyecegi" siariyla Erzurum Kongresi'nde milli iradenin milletin mukadderatina hakim kilinmasinin esas alindigini vurguladi.

Erzurum Kongresi'nde milletin, her türlü isgal ve müdahaleye karsi birlik ve beraberlik içinde topyekun savunma ve mücadele iradesini tüm dünyaya ilan ettiginin altini çizen Erdogan, sunlari kaydetti:

"Erzurum'da alinan 'milli mutabakat' niteligi tasiyan kararlarla Kurtulus Savasi'ni Büyük Zafer'e ulastiran yolun ilk adimlari atilmistir. Milli Mücadele yillarinda kendini gösteren bu yüksek suur ve irade, bugün de bizlere rehber olmakta ve güç katmaktadir. Ekonomiden savunma ve dis politikaya kadar bütün alanlarda bagimsizligimizi pekistirmek, haklarimizi korumak, ülkemizi daha da güçlendirmek için ayni azimle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Tarihimizden aldigimiz ilhamla birlik ve beraberlik içinde gelecege emin adimlarla yürümeye, büyük ve güçlü Türkiye için var gücümüzle gayret göstermeye devam edecegiz. Erzurum Kongresi'nin yil dönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bagimsizlik mücadelemizin tüm kahramanlarini saygi ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaslarimi en kalbi duygularimla selamliyorum."
Kaynak: AA