ABD'de Henüz Kovid-19 Asisi Olmayanlarin Büyük Çogunlugu, Daha Sonra Da Asi Yaptirmayi Düsünmüyor

NEW YORK – ABD'de yapilan bir anket, henüz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi olmayanlarin büyük çogunlugunun daha sonra da asi yaptirmayi düsünmedigini gösterdi.

AP-NORC Halkla Iliskiler Arastirma Merkezi tarafindan yapilan ankete göre, ABD'de Kovid-19 asisi olmayan yetiskinlerin yaklasik yüzde 35'i büyük ihtimalle asi yaptirmayacagini, yaklasik yüzde 45'i de kesinlikle asi yaptirmayi düsünmedigini belirtti.

Ankete katilanlarin sadece yüzde 3'ü kesinlikle Kovid-19 asisi olmak istedigini söylerken, yüzde 16'si da muhtemelen asi olacagini beyan etti.

- Asilanmayanlarin yüzde 64'ü asinin koruyuculuguna inanmiyor

15 ile 19 Temmuz tarihleri arasinda ülke genelinde seçilen Kovid-19 asisi yaptirmamis 1308 yetiskinin katilimiyla gerçeklestirilen ankette, katilimcilarin yüzde 64'ünün asilarin Kovid-19'un yeni varyantlarina karsi etkili olduguna hiç inanmadigini ya da çok az inandigini söyledigi ifade edildi.

Saglik uzmanlari, anketten çikan sonuçlarin, ülkede daha fazla önlenebilir vaka ve ölüm olacagini gösterdigi degerlendirmesinde bulundu, Kovid-19 salgini konusunda bilimsel veriler ne gösterirse göstersin nüfusun bir kisminin ikna edilmesinin zor olacagini belirtti.

ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezinin son verilerine göre, ülke nüfusunun yüzde 56,4'ü ilk doz, yüzde 48,8'i de iki doz asiyi yaptirmis durumda bulunuyor.

Kaynak: AA