Son 24 Saatte Korona Virüsten 59 Kisi Hayatini Kaybetti

Saglik Bakanligi, son 24 saatte 59 kisinin korona virüsten hayatini kaybettigini, 8 bin 151’de yeni vakanin oldugunu açikladi.

Son 24 Saatte Korona Virüsten 59 Kisi Hayatini Kaybetti
Saglik Bakanligi tarafindan Türkiye’nin yeni korona virüs tablosu açiklandi. 21 Temmuz’da açiklanan 24 saatlik verilere göre 8 bin 151 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 59 oldu. Bir günde toplam 184 bin 462 test yapilirken, iyilesen hasta sayisi 4 bin 946 olarak kaydedildi. Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tabloda, asilama verilerine de yer verildi.

En az 1 doz asi olmus 18 yas üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 1. doz asilama ortalama yüzde 62,93 oldu. 2. doz ortalamasi yüzde 34,28 olurken, 1., 2. ve 3. doz asisini olan vatandas sayisi toplamda 64 milyon 12 bin 165’a yükseldi.

ASILAMADA ILK SIRADA MUGLA VAR

Verilerde, asilamada önde giden illere de yer verildi.

Bakanligin tablosuna göre yüzde 84,4 ile Türkiye’de en çok asilamanin gerçeklestirildigi Mugla’yi Çanakkale, Kirklareli, Edirne, Balikesir, Amasya, Eskisehir, Aydin, Tekirdag ve Izmir takip etti.

EN DÜSÜK ASILAMA BITLIS’TE

Bakanligin tablosuna göre yüzde 35,1 ile Türkiye’de en az asilamanin gerçeklestirildigi Bitlis’i sirasiyla Sanliurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakir, Mus, Batman, Bingöl, Gümüshane ve Igdir takip etti.

"TEDBIRLERE UYUN, ASINIZI OLUN”

Saglik Bakani Koca, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Bayram artan vaka sayilarini kontrol altina alabilmek için son derece önemli. Asi olup tedbirlere uyarak toplumsal bagisiklik saglanirsa salgin biter. Aksi kisir döngü. Tedbirlere uyun, asinizi olun” dedi.

(Musa Erdogan/IHA)
Kaynak: İHA