Kurban Bayrami'nda Kalp Ve Tansiyona Dikkat

SAMSUN – Kardiyoloji Uzmani Dr. Canan Ugur, et ve tatli tüketiminin arttigi Kurban Bayrami’nda kalp ve tansiyon hastaliklarina dikkat edilmesi gerektigini söyledi.

Kurban Bayrami'nda Kalp Ve Tansiyona Dikkat
Büyük Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmani Dr. Canan Ugur, kalp ve tansiyon hastalarinin Kurban Bayrami’nda et ve tatli tüketiminde nelere dikkat etmesi konusunda uyarilarda bulundu. Uzm. Dr. Canan Ugur, "Kurban Bayrami’nda eti en çok tükettigimiz ve bunun yaninda tatliya agirlik verecegimiz günlerden olacak. Bu yüzden tansiyon, kalp hastaligi ve seker hastalarinin beslenmelerine dikkat etmesini öneriyoruz. Özellikle tabi ki bu kadar et tüketimi varken nefsimizi engellemek mümkün olmayabilir ama biraz daha seçici olmamiz gerekebilir. Et tüketiminde daha çok haslama türü ya da izgara seklinde olabilir. Eti en az 24 saat dinlendirdikten sonra ve agir yaglarini alip ayirdiktan sonra tüketmek daha saglikli olacaktir” dedi.



“Agir yemeklerden kaçinin”

Agir yemeklerden kaçinilmasi gerektigine de deginen Ugur, sunlari söyledi:

“Bayramda tatli da tüketiyoruz. Mümkün oldugu kadar tatlidan uzak durmak en azindan bu kadar agirlikli protein yogun karbonhidrat aldigimiz günlerde kalp ve tansiyon hastalari çok dikkatli olmasi gerekiyor. Mümkün oldugu kadar sivi tüketimini arttirmaliyiz. Aralikli ögünler yapmali, agir yedigimiz ögünlerde bir sonraki ögünde biraz daha dengelemeye çalismaliyiz. Tuz tüketimi ile yogun protein alimi ve karbonhidrat yine kalp damar tikanikligini durumlarinda ciddi problemler olusturabilmektedir.”
Kaynak: İHA