Köy Halkindan Herkese Örnek Olacak Kurban Kesimi

Afyonkarahisar’da bir köy halki imece usulü ile aldigi kurbanligi keserek ihtiyaç sahibi vatandaslara dagitti. Köylüler tarafindan ortaklasa kesilen dana kurban kesemeyen köylülere dagitildi.

Köy Halkindan Herkese Örnek Olacak Kurban Kesimi
Afyonkarahisar’in Bayat ilçesine bagli Derbent köyünde köy imami tarafindan bu yil farkli bir kurban organizasyonu yapildi. Imam Muhammed Kazankaya, köyde kurban kesemeyen vatandaslar için köylüler arasinda toplanan para ile büyükbas kurbanlik aldi. Kurban bayraminin ikinci gününde köylülerin katkilari ile alinan kurbanlik yine köylüler tarafindan kesilip, parçalanip, kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerine dagitildi.

Derbent Köyü Imam Hatibi Muhammed Kazankaya, ihtiyaç sahipleri ve yetimler için böyle bir organizasyon gerçeklestirdiklerini belirterek, “Özellikle yurt disindaki ve yurt içindeki kardeslerimizle ihtiyaç sahipleri için birlestik. Büyükbas kurbanimizi aldik. Kesip ihtiyaç sahiplerine dagitacagiz. Özellikle yurt disindaki gurbetçilerden bizleri destekleyen agabeylerimiz var. Yurt içinden fedakâr Derbent köyü halkiyla beraber bu organizasyonu gerçeklestiriyoruz. Kesilen kurban etleri tamamen ihtiyaç sahipleri yetimlerimiz var, yaslilarimiz var. Ayni zamanda çocuklari olup maddi konuda sikintili kardeslerimizi unutmak istemedik. Özellikle onlar için yapilan bir organizasyon bu” dedi.

Kurban kesimine katkida bulunan Veysel Kutlu isimli gurbetçi bir vatandas Almanya’dan bu organizasyon için Derbent köyüne geldigini belirterek, “Kurban kesemeyen vatandaslara destek olabildiysek ne mutlu bize. Almanya’dan bizlere destek veren arkadaslar tesekkür ediyoruz, Allah onlardan razi olsun dedi” diye konustu.

(Hayati Kanat/IHA)
Kaynak: İHA