Iki Kardes Yüzmek Için Girdikleri Denizde Can Verdi

Kocaeli’nin Kandira ilçesinde 16 ve 13 yaslarindaki iki kardes yüzmek için girdikleri denizde bogulurken, ekipler tarafindan kurtarilan ve hayati tehlikesi bulunan bir kadin ise hastaneye kaldirildi.

Iki Kardes Yüzmek Için Girdikleri Denizde Can Verdi
Olay, saat 13.00 siralarinda Kocaeli’nin Kandira ilçesi Babali Mahallesi Tuzagzi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Nihal G. (35) ile Kardelen G. (16) ve Atakan G. (13) isimli iki kardes, yüzmek için girdikleri denizde kayboldu. Ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Kocaeli Sahilleri Su Kazalari Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri ve vatandaslar tarafindan yapilan müdahale ile denizdeki 3 kisi karaya çikartildi.

Iki kardesin hayatini kaybettigi belirlendi

Olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan yapilan kontrollerden Kardelen G. ve Atakan G. isimli iki kardesin hayatini kaybettigi belirlendi. Hayati tehlikesinin oldugu belirlenen Nihal G. ise Kandira Devlet Hastanesine kaldirildi. Olayla ilgili sorusturma baslatildi.

3 plajda denize girmek yasaklandi

Öte yandan, Kandira’nin Karadeniz kiyisinda bulunan Cebeci, Kumcagiz, Sarisu ve Bagirganli plajlarinda denize girmek 1 günlügüne yasaklandi. Konu ile ilgili Kandira Belediye Baskani Adnan Turan yaptigi yazili açiklamada, “Kiymetli vatandaslarimiz olumsuz hava/deniz sartlari sebebiyle bugün içinde Kandira ilçemizde bulunan Cebeci, Kumcagiz, Sarisu ve Bagirganli plajlarimizda olusan tehlike nedeni ile denize girmek yasaklanmistir. Lütfen kurallara riayet edelim. Hem kendi hem de ailemizin canini tehlikeye atmayalim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA