Italya, Ispanya, Fas Ve Libya'dan Tunus'a Kovid-19'La Mücadele Için Tibbi Destek

Tunus, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda Italya, Ispanya, Fas ve Libya'dan gönderilen tibbi yardimlari teslim aldi.



Tunus Cumhurbaskanligindan yapilan yazili açiklamada, ülkenin Kovid-19'la mücadelesine destek için Italya tarafindan gönderilen tibbi ekipman ve malzeme tasiyan iki konteynerin ulastigi belirtildi.

Ispanya'dan da oksijen konsantratörleri, solunum cihazi ve çesitli tibbi malzeme tasiyan yardimlarin teslim alindigi aktarildi.

Cumhurbaskanligindan yapilan bir baska açiklamada da Fas'tan sahra hastanesi kurulmasi için gerekli tibbi malzemeleri tasiyan 4 askeri uçagin Tunus-Kartaca Uluslararasi Havalimani'na indigi bildirildi.

Tunus Basbakanlik Basin Müstesari Müfdi el-Mesedi, Libya Al Ahrar kanalinda yer alan açiklamasinda, Libya'dan gönderilen ve Tunus'taki çesitli hastanelere dagitilacak 12 bin litre oksijen tasiyan tibbi destegin Ra's Cedir Sinir Kapisi'ndan ülkeye ulastigini aktardi.

Öte yandan Ürdün Kraliyet Hasimi Hayir Kurumundan yapilan yazili açiklamada, Tunus Saglik Bakanligi'yla koordinasyon içinde Tunus'a acil tibbi yardim tasiyan uçak hazirlandigi, uçagin çarsamba günü ulasacagi belirtildi.

Tunus, Kovid-19'la mücadele için daha önce de çesitli ülkelerden tibbi malzeme destegi almisti.

Tunus'ta vaka sayilarindaki artis, yeni varyantlarin görülmesi ve asilamanin yavas ilerlemesi nedeniyle Kovid-19 salgininda yeni bir dalga yasanmasindan endise ediliyor.

Dünya Saglik Örgütü Tunus Direktörü Yves Soteran, 30 Haziran'da, ülkenin Kovid-19 vaka ve ölüm sayilarinda Afrika kitasi ve Arap dünyasinda en üst sirada yer aldigini söylemisti.

Kaynak: AA