'Hudut Kartallari' Yunanistan Sinirinda Bayramlasti

Edirne'de Yunanistan sinirina yakin bir noktada bulunan Sehit Er Cumali Tüter Hudut Karakolu'nda vatan savunmasi yapan askerler önce komutanlariyla, sonra da telefonla görüstükleri aileleriyle bayramlasti.

Edirne'de sinirda basariyla görev yapan Mehmetçikler, bayram sevincini silah arkadaslari ve aileleriyle paylasti.

Adasarhanli köyünde Yunanistan sinirina yakin bir noktada bulunan Sehit Er Cumali Tüter Hudut Karakolu'nda vatan savunmasi yapan askerler, 24 saat nöbet tutarak sinirdaki en ufak hareketliligi bile takip ediyor.

Askerler, Türk milletinin huzuru ve vatanin bölünmez bütünlügü için 7 gün 24 saat görevini basariyla sürdürürken, ailelerinden uzakta bayram sevinci yasadi.

Kurban Bayrami'ni komutanlari ve silah arkadaslariyla geçiren askerler, bölük komutani Piyade Yüzbasi Ismail Savas komutasinda bir araya gelerek koronavirüs tedbirleri kapsaminda, sosyal mesafe kurallarina göre bayramlasti.

Daha sonra komutanlar sinir hattinda nöbet tutan Mehmetçik'i ziyaret ederek bayramini kutladi, telefonla aileleriyle görüstürdü.

Babasiyla görüsen asker Ferhat Aygör, ailesinin bayramini kutladi.

Burada çok özel bir bayram geçirdiklerini dile getiren Aygör, "Anne, baba, bayraminiz mübarek olsun, sizlerden belki uzagim ama burada çok özel bir bayram geçiriyoruz. Komutanlarimiz ve arkadaslarimizla bayramlastik. Hepsinin sizlere selami var. Merak etmeyin bizler burada çok iyiyiz, vatan bizlere emanet, siz de Allah'a emanet olun, sizleri çok seviyorum." dedi.

- Sinir hattinda HIZIR görev yapiyor

Sinirda görev yapan askerler, ASELSAN tarafindan milli ve yerli imkanlarla üretilen Taktik Tekerlekli Zirhli Kesif Araci (HIZIR) ile kesif ve gözetleme faaliyetleri yapiyor.

HIZIR, sinir hattinda bir yandan egitimli personel tarafindan etkili bir biçimde kullanilirken, devriye köpek timleri de hudut hattinda adeta kus uçurtmuyor.

Dosta güven düsmana korku salan namlariyla bilinen "Hudut Kartallari" vatanin ve milletin bölünmez bütünlügünü saglamak için eller tetikte 24 saat özveriyle görev yapiyor.
Kaynak: AA