Etiyopya Ve Sudan'da Yasayan Müslümanlar Kurban Bayrami Namazinda Bir Araya Geldi

Etiyopya, Hedasi Baraji'nin ikinci asama dolumunun yapilmasiyla bu bayram çifte mutluluk yasiyor.

Etiyopya ve Sudan'da yasayan Müslümanlar, Kurban Bayrami vesilesiyle bulunduklari kentlerde bayram namazlarini kildi.

Baskent Addis Ababa'daki ulusal stadyumda bir araya gelen yüz binlerce Müslüman kurban bayrami namazini eda etti.

Etiyopya Islami Isler Yüksek Konseyi Baskani Hajji Oumer Idriss, namazdan sonra basin mensuplarina yaptigi açiklamada, baris çagrisinda bulunarak "Müslümanlar, sadaka ve merhameti desteklemeleri gerekiyor." dedi.

- Etiyopya, bu bayram çifte mutluluk yasiyor

Etiyopya'nin ünlü gazeteci ve yazari Zekeriya Muhammed, Hedasi Baraji'nin ikinci asama dolumunun arife günü yapilmis olmasinin, bayram gününü en unutulmaz günlerden kilacagini belirtti. Hedasi Baraji'nin neredeyse her yil meydana gelen sel felaketlerinin azalmasina yardimci olacagina isaret eden Muhammed, "Özellikle Sudan'a olmak üzere, asagi kiyidas ülkelere büyük hizmet ve gerçek faydalar saglayacagini umuyorum." dedi.

Muhammed, barajin önemli ölçüde doldurulmasinin bu sene kutlanan Kurban Bayrami'na milli bir tat katacagini düsündügünü ifade etti.

Iffrikiyah Medya ve Iletisim Kurucusu Umer Redi, AA muhabirine yaptigi açiklamada da Etiyopya'nin kuzeyinde yasanan siyasi krizi nedeniyle ülkenin zor zamanlardan geçtiginin altini çizdi.

Ülkede yasanan zor zamanlara ragmen, yine de Etiyopyalilarin bu bayrami daha sevinçli bir sekilde kutlamak için birkaç nedenini oldugunu isaret eden Redi, bugün bayrami kutlanirken diger yandan da Hedasi Baraji'nin ikinci asama dolumunun da kutlandigini kaydetti.

Etiyopya, dün, Nil Nehri'nin ana kollarindan Mavi Nil üzerinde insa ettigi ve bölgede krize neden olan Hedasi Baraji'nin önemli ölçüde dolduruldugunu açiklamisti.

- Binlerce Sudanli Kurban Bayrami namazini meydanlarda kildi

Sudan'in baskenti Hartum'un farkli bölgelerindeki meydanlarda bir araya gelen binlerce Müslüman, Kurban Bayrami namazini kildi.

Saglik Bakanliginin Kovid-19 tedbirleri kapsaminda kalabalik ortamlardan uzak durulmasi uyarisina ragmen çocuklari ve torunlariyla meydanlari dolduran Sudanlilar, namazin ardindan bayramlasarak kurbanlarini kesmek üzere evlerinin yolunu tuttu.

Kaynak: AA