Büyükçekmece'de Jiletli Tel Kullanimi Yasaklaniyor

Büyükçekmece Belediyesi, konut ve sitelerin duvarlarinda güvenlik amaçli kullanilan jiletli tel ve çitlerin kedi, kus gibi hayvanlarin yaralanmasina yol açtigi gerekçesiyle kullanimina izin verilmeyecegini duyurdu.

Büyükçekmece'de Jiletli Tel Kullanimi Yasaklaniyor
Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, son günlerde Büyükçekmece Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Veteriner Sefligi’ne getirilen yarali hayvanlarda jiletli tellerden kaynakli yaralanmalar tespit edildigini belirterek ilçe genelinde jiletli tel ve çit uygulamalarina izin verilemeyecegini belirtti.



“Ölümcül yaralanmalara neden oluyor”

Kuslar ve kediler basta olmak üzere sokak hayvanlarinin jiletli teller nedeniyle yaralandigini bu konuda hayvan severlerden de çok sayida sikayet gelmesi üzerine konuyu degerlendirdiklerini belirten Baskan Akgün sunlari söyledi: “Jiletli tel uygulamasi hem canlilar açisindan risk tasiyor hem de kent estetigi açisindan da iyi bir örnek olusturmamaktadir. Jiletli çitler ve teller özellikle sokak hayvanlari açisindan öldürücü yaralanmalara veya sakat kalma riskini doguruyor. Son zamanlarda belediyemiz veteriner sefligine getirilen kuslarda jiletli tellerden kaynakli ciddi yaralanmalar tespit ettik. Meskun mahalde kullanilmasi zaten sakincali olan jiletli tel ve çit uygulamasina bundan böyle izin vermeyecegiz. Herkesten ayni duyarliligi bekliyoruz”
Kaynak: İHA