Anne Ve 3 Yavru Kedi Yangindan Böyle Kurtarildi

Bursa’da bir is merkezinin çati katinda çikan yanginda, dumandan etkilenen anne ve 3 yavru kedi itfaiye ekiplerinin basarili operasyonu ile kurtarildi. Anne ve 3 yavru kedi veterinere götürülürken, 1 yavru kediye ise ulasilmaya çalisiliyor.

Anne Ve 3 Yavru Kedi Yangindan Böyle Kurtarildi
Olay, merkez Osmangazi ilçesi Nurettin Yavuz Hüsey Is Merkezinin çati katinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.A.U. ve arkadaslarinin islettigi saç tasarim merkezinde henüz nasil çiktigi bilinmeyen yanginda alevler çati katindan yükselmeye basladi.

Dumanlari gören vatandaslar, durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi.

Is merkezinin çati katinda baslayan yangina müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri, ilk olarak is merkezinin arka girisindeki kapinin camini kirdi. 5 katli binanin çatisindaki alevlere merdivenli itfaiye ekipleri müdahale ederken, evin içerisinde mahsur kalan anne ve 4 yavru kedi zor anlar yasadi. Anne kedinin balkona çikarak nefes almaya çalismasi saniye saniye kameralara yansirken, 4 yavru kedi ise kendilerini korumak için saga sola dagildi. Üst kata oksijen tüpleriyle çikan itfaiye ekipleri, çelik kapiyi kirip içeri girdi.

Alevler söndürülürken, anne kedi ve 3 yavru kedi bulunduklari yerden kurtarildi. 1 yavru kedi ise saklandigi yerde bulunamadi. Sahiplerinin kucaginda asagi indirilen kedilerin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenilirken, kediler saglik kontrolü için veterinere götürüldü.

Saklandigi yerde bulunamayan 1 yavru kedinin aranmasina devam edilirken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.
Kaynak: İHA