Almanya'da Kurban Bayrami Coskuyla Kutlaniyor

Almanya'da yasayan Müslümanlar Kurban Bayrami’ni coskuyla kutluyor.

Baskent Berlin’deki Müslümanlar bayram namazini kilmak için basta Mevlana ve Sehitlik camileri olmak üzere kentin farkli ilçelerinde bulunan camilere akin etti.

Camileri dolduran Müslümanlar bayram namazini yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle maske, mesafe ve hijyen tedbirleri çerçevesinde eda etti.

Islam Toplumu Milli Görüs (IGMG) Teskilatina bagli Berlin Mevlana Camisi’nde isimlerini yazdirarak yapilan kayit isleminin ardindan camiye giren Müslümanlar, imam Hüseyin Tekkanat’in okudugu hutbe ve kildirdigi namazin ardindan bayramlasti.

Köln kentinde de Kovid-19 önlemlerinin alindigi Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) Köln Merkez Camisi’nde bayram namazi yogun katilimla kilindi.

DITIB Genel Baskan Vekili Ahmet Dilek, bayramlarin, kardesligin ve paylasmanin insani iliskilere yansidigi özel günler oldugunu belirterek "Iyilik, hayir ve takva ile olgunlasarak ulastigimiz bu günler Rabbimizin kullarina bir ihsani ve ikramidir." dedi.

Almanya’da geçen hafta meydana gelen, 160'in üzerinde kisinin hayatini kaybettigi sel felaketine deginen Dilek, su ifadeleri kaydetti:

"Yasanan felakette onlarca insan hayatini kaybetti, birçoklari evini veya isini kaybetmis durumda. ‘Komsusu açken tok yatan bizden degildir’ düsturu geregi komsularimizin derdi ile hemhal olmak, onlarla dayanisma içinde olmak müminler olarak üzerimize düsen önemli bir sorumluluktur. Özellikle kurban ibadeti ayni zamanda magdur ve mazlumlari da düsünmeye, kurbanini paylasmak suretiyle yardima muhtaç olanlara el uzatmaya bir vesiledir. Bu nedenle DITIB olarak sel felaketi magdurlari için baslatmis oldugumuz bagis kampanyamiza içinde bulundugumuz mübarek Kurban Bayrami atmosferine uygun sekilde desteklerinizi bekliyoruz. Cenab-i Hakk, bütün afet ve musibetlerden cümlemizi ve tüm insanlik ailesini emin ve muhafaza eylesin."

Köln DITIB Merkez Camii’nde yogun katilimdan dolayi bayram namazi iki kez kilindi.

Kaynak: AA