Uzungöl'ün Kirlenmemesi Için Baslatilan Çalisma Tamamlandi

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu: 'Kanalizasyon hattina disaridan girecek olan yer alti kaynak sulari ve ya içeriden disariya sizan kanalizasyon sularini CIPP adi verilen sistem sayesinde kesmis olduk. Menfez agizlarina yerlestirdigimiz özel filelerle gölde rüsubat olusumun da önüne geçtik'

Türkiye'nin ve Dogu Karadeniz'in önemli turizm destinasyonlari arasinda yer alan Uzungöl'de, göle sizan kati atiklarin engellenmesi için 1,5 kilometrelik kanalizasyon hatti yenilendi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Trabzon Içmesuyu ve Kanalizasyon Idaresince (TISKI) Uzungöl'de baslatilan kapsamli kanalizasyon ve yagmur suyu ayristirma çalismalari tamamlandi.

Bazi noktalarda sizinti ve yeralti sularinin kanalizasyon hattina karistiginin tespit edilmesinin ardindan harekete geçen TISKI, gölün daha saglikli hale gelmesi adina Trabzon'da ilk kez uygulanan CIPP (yerinde temizlik) sistemini hayata geçirdi.

TISKI Genel Müdürlügü, Uzungöl'de asiri deforme olmus, sizdirmazligini kaybetmis boru hatlarini kazi yapilmadan ana borunun içinde tek parça boru olusturma teknigi olan CIPP sistemini 1500 metrelik hatta uygulayarak, göle sizan kati atiklari engelledi. Bunun yani sira bölgedeki derelerden Uzungöl'e çok fazla evsel atik ve rüsubat karistigini tespit eden ekipler, menfezlerin gölle bulustugu noktalara özel fileler yerlestirerek bu atiklarin göle karismasinin önüne geçti.

Açiklamada degerlendirmesine yer verilen Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, sehrin ve ülkenin en önemli turizm destinasyonlarindan biri olan Uzungöl'ün altyapisini yenilediklerini belirterek, "Kanalizasyon hattina disaridan girecek olan yer alti kaynak sulari ve ya içeriden disariya sizan kanalizasyon sularini CIPP adi verilen sistem sayesinde kesmis olduk. Öte yandan menfez agizlarina yerlestirdigimiz özel filelerle gölde rüsubat olusumun da önüne geçtik. Uzungöl'ümüzü eskisinden daha saglikli bir altyapiyla bulusturduk." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA