Red Bull Yagli Direk'te Trabzon'un Kahramanlari Belli Oldu

Türkiye’nin en geleneksel ve eglenceli mücadelelerinden biri olan Yagli Direk’te birinciler belli oldu. Red Bull Yagli Direk etkinligi, bu sene 2 ayri noktada düzenlendi. 1935’ten beri Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlamalari kapsaminda düzenlenen, yaglanmis bir diregin ucundaki bayragi kaparak birinci olmak ve en havali düsüsü gerçeklestirerek jüriyi etkilemek üzerine kurulu yarista yine renkli görüntüler ortaya çikti. Trabzon Valiligi’nin himayelerinde, Trabzon Liman Baskanligi’nin koordinesinde düzenlenen Trabzon’daki Red Bull Yagli Direk’te Yunus Emre Kul bayragi alarak, Kamuran Erdogan ise en havali düsüsü gerçeklestirerek ‘sehrin kahramanlari’ oldu.

Red Bull Yagli Direk'te Trabzon'un Kahramanlari Belli Oldu
Türkiye’nin en geleneksel ve eglenceli yarislarindan biri olan Yagli Direk tüm heyecani ve nesesiyle bir kez daha Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’na renk katti. Bu seneden itibaren Red Bull Yagli Direk olarak gerçeklestirilen mücadele, Trabzon ve Alanya’da adrenalin ve tutkuyu bir araya getirdi. Katilimcilarin 40 derecelik bir açiyla yerlestirilmis ve yaga bulanmis kütügün ucundaki Türk Bayragi’ni almaya çalistiklari etkinlikte bu senenin birincileri de belli oldu.

Geçen senelerden farkli olarak uzunlugu 12 metreye çikarilan kütük üzerinde gerçeklestirilen etkinligin Trabzon ayagi Trabzon Valiligi’nin himayelerinde, Trabzon Liman Baskanligi’nin koordinesinde Faroz Limani’nda gerçeklestirildi.

Karadeniz’deki mücadelede Yunus Emre Kul birinci olurken, Kamuran Erdogan da Trabzon’da en havali düsüsü yaparak jüriyi etkiledi.

Alanya’da Iskele Meydani’nda gerçeklestirilen Red Bull Yagli Direk’te ise mutlu sona ulasan isim Mehmet Sanli ve en havali düsüs kategorisinin birincisi Ali Çelik oldu. Birinciler sürpriz ödüllerin de sahibi olma firsatini buldu.
Kaynak: İHA