Kirgizistan'dan, Orta Asya Ile Güney Kafkasya Ülkeleri Arasinda Is Birligi Platformu Önerisi

Kirgizistan Disisleri Bakani Ruslan Kazarbayev, Orta Asya ve Güney Kafkasya ülkeleri arasinda 5+3 formatinda is birligi platformu kurulmasini önerdiklerini söyledi.

Kazarbayev, Azerbaycan'a gerçeklestirdigi resmi temaslar kapsaminda mevkidasi Ceyhun Bayramov'la bir araya geldi.

Görüsme sonrasinda düzenlenen basin toplantisinda konusan Kazarbayev, Kirgizistan ile Azerbaycan'in çok iyi iliskileri bulunan iki kardes ülke oldugunu söyledi.

Kazarbayev, iki ülke arasindaki ticaret hacminin potansiyelin altinda oldugunu, ticari iliskileri gelistirmek istediklerini, Azerbaycanli yatirimcilarin Kirgizistan'da farkli projelerde yer almasini arzu ettiklerini belirtti.

Kirgizistan olarak Azerbaycan'dan geçen transit ulasim hatlarina ilgi duyduklarini vurgulayan Kazarbayev, bu konular üzerinde çalisacaklarini kaydetti.

Kazarbayev, "Kirgizistan ile Azerbaycan arasindaki iliskilerin stratejik ortaklik düzeyine çikartilmasi gerektigini düsünüyoruz. Ayrica, Orta Asya ile Güney Kafkasya ülkeleri arasinda 5+3 formatinda (Kazakistan, Kirgizistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan+Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan) is birligi platformunun kurulmasini öneriyoruz. Orta Asya ile Güney Kafkasya ülkeleri arasindaki diyalogu daha aktif hale getirmeyi öneriyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA