Hawaii Açiklarinda Boeing 737 Tipi Kargo Uçagi Düstü

Federal Havacilik Idaresi (FAA), ABD’nin Hawaii adasi açiklarinda Boeing 737 tipi kargo uçaginin motor arizasi nedeniyle okyanusa düstügünü duyurdu.

Hawaii Açiklarinda Boeing 737 Tipi Kargo Uçagi Düstü
ABD’nin Hawaii adasi açiklarinda Boeing 737 tipi kargo uçagi yerel saatle 01.45 siralarinda okyanusa düstü. Yerel yetkililer, içinde 2 pilotun bulundugu kargo uçaginin motor arizasi nedeniyle düstügünü ve kazanin neden kaynaklandiginin henüz bilinmedigini açikladi.

Federal Havacilik Idaresi (FAA) de olayi dogrulayarak, 2 pilotun sag kurtuldugunu duyurdu. FAA tarafindan yapilan açiklamada, “Pilotlar motor arizasi bildirmisti, Honolulu’ya dönmeye çalisiyorlardi. Sahil Güvenlik, 2 pilotu da kurtardi. ABD Ulusal Ulasim Güvenligi Kurulu (NTSB) ile birlikte olayi arastiracagiz” ifadeleri yer aldi.

ABD medyasina yansiyan haberlere göre, Transair olarak faaliyet gösteren kargo uçagi Hawaii’nin baskenti Honolulu’dan kalkis yapmasindan kisa süre sonra motor sorunu nedeniyle geri dönmeye çalisirken okyanusa düstü.

Öte yandan olayin ardindan Boeing’in hisseleri yüzde 2 oraninda düstü. Boeing 737 tipi uçagin, daha önce yüzlerce insanin ölümüne neden olan 2 kaza sonrasinda geçtigimiz yilin sonlarinda yeniden uçmasina izin verilmisti.
Kaynak: İHA