Gölbasi Kurban Satis Ve Kesim Yerine Kurbanliklar Gelmeye Basladi

Gölbasi Belediyesi’nin kurbanlarin güvenli ve steril bir ortamda kesilebilmesi amaciyla hayata geçirdigi Kurban Satis ve Kesim Yeri’ne Türkiye’nin her yerinden hayvanlar gelmeye basladi.

Gölbasi Kurban Satis Ve Kesim Yerine Kurbanliklar Gelmeye Basladi
Ogulbey Mahallesi 10. kilometrede hizmete giren Kurban Kesim ve Satis Yeri’nin hazirliklari son sürat devam ediyor. Açilis töreni öncesi hazirliklarin tamamlandigi tesise Türkiye’nin her yerinden ilk kurbanliklar gelmeye basladi.

Toplam 2 bin adet büyükbas, 2 bin adet de küçükbas hayvanin geldigi tesiste kurban fiyatlari büyükbasta kilosu 30 ile 32 TL arasinda degisirken, küçükbasta canli kilo hayvan fiyati 30 ile 32 TL arasinda degisiyor.

Türkiye’nin en modern kesimhane, mezbaha, kesim alani ve et entegre tesisini hizmete açtiklarini aktaran Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Burasi ayni zamanda çok amaçli bir tesis oldu. Sel, deprem gibi afet alanlarinda toplanma alani olarak ve tarim fuar alani olarak da kullanacagiz. Toplamda 100 bin metrekare alana kurulan tesisimiz A ve B Blok olmak üzere toplam 8 bin 530 metrekare kapali alandan olusuyor. Bin 680 adet büyükbas hayvan kapasiteli 56 adet padok, bin adet küçükbas hayvan kapasiteli 16 adet padok, 4 adet 120 büyükbas hayvan kesim kapasitesine sahip mobil kesim ünitesi, 1 adet 250 küçükbas hayvan kesim kapasitesine sahip mobil kesim ünitesi tesisimiz içerisinde yer almakta. Mobil kesimhanelerimiz modern çaga ayak uyduracak sekilde tasarlandi. Ayni zamanda 1 adet 175 metrekare alana sahip idari bina, 2 adet umumi banyo/tuvalet binasi, 2 adet zabita noktasi, 1 adet güvenlik noktasi, 500 araç kapasiteli 12 bin 500 metre alana sahip binek araç otoparki, 200 araç kapasiteli 5 bin 500 metrekare alana sahip tir otoparki ve toplam 1.5 kilometre asfalt iç yollari ile 120 ton kapasiteli su deposunun yapimini da tamamladik. Tesisimiz içerisinde yer alan mobil kesim ünitelerinde bir günde 400 büyükbas, 250 küçükbas kesimi gerçeklesebilecek. Alanda küçükbas kesimi için bir, büyükbas kesimi için ise 4 adet mobil kesim ünitesi bulunuyor. Bu sayede bütün islemler el degmeden hijyenik ortamlarda gerçeklesiyor. 8 dakikada 8 parça olarak teslim edecegiz. Kurban pazarlari alaninda siklikla karsilasilan otopark sorununu da düsündük ve bin araçlik alan kurduk. Ayni zamanda acil durumlar için de kurmus oldugumuz acil helikopter pisti de hizmette olacak. Içerisinde bulundugumuz alanda 6-19 Eylül tarihlerinde çok önemli bir organizasyona da ev sahipligi yapacagiz. Tarim Fuari vesilesiyle 65 bin kisinin Gölbasi’na gelmesini hedefliyoruz. Bu da Ankara’miz ve Gölbasi’mizin ekonomisine katki demek. Gelen turistlerin Gölbasi’mizin güzelliklerini görmeleri ve Ankara’yi turizm cenneti yapma yolundaki çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz. Bu asamada Gölbasi’na gelen ziyaretçilerimizin Gölbasi’nda konaklamalari, esnafimizdan alisveris yapmalari için konunun tarafi tüm STK’larimizla yakin zamanda bir araya gelecegiz. Misafirlerimiz Gölbasi konukseverligiyle, güler yüzüyle agirlayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA