Diyarbakir'da Ögretmenevinde Kovid-19 Asi Uygulama Noktalari Olusturuldu

Vali Münir Karaloglu: 'Asi problemini çözmeden Kovid19 ile mücadeleyi tam yapabilme sansimiz yok. Ögretmenlerimizin bu ise destek vererek topluma rehber olmasi çok önemli'

Diyarbakir Il Milli Egitim Müdürlügü ile Egitim-Bir-Sen, Egitim-Sen ve Türk-Egitim-Sen is birligiyle, egitim camiasinin asilanmasi için ögretmenevinde Kovid-19 asi uygulama noktalari olusturuldu.

Vali Münir Karaloglu, asi uygulama noktasini ziyaretinde, Türkiye'de ciddi bir asi seferberligi baslatildigini, Saglik Bakanligi ile saglik çalisanlarinin, çok kisa sürede 18 yas üzerindeki nüfusun tamaminin asilanmasi konusunda büyük çabasi oldugunu söyledi.

Kentte de 1 milyon 121 bin vatandasi asilamayi hedeflediklerini bildiren Karaloglu, "Maalesef Diyarbakir'da toplam asilanmasi gereken nüfusta su an yüzde 32'deyiz." dedi.

Bu sayinin mutlaka yukari çekilmesi gerektigini belirten Karaloglu, söyle devam etti:

"Asi problemini çözmeden Kovid-19 ile mücadeleyi tam yapabilme sansimiz yok. Bunu dünya gördü. Ögretmenler Türkiye'de en erken grupta yer aliyordu. Diyarbakir'da asilama oranina baktigimizda ögretmenlerde de yüzde 32'deyiz. Milli Egitim Müdürlügümüz ve sendikalarin is birligiyle ögretmen ve egitim camiamiz, kentteki asilama kampanyasina bugün destek veriyor. Ögretmenlerimizin sagligi bizim için çok degerli. Ögretmenlerimizin bu ise destek vererek topluma rehber olmasi çok önemli."

Karaloglu, "Hergün bir yakinimizi salgin dolayisiyla kaybediyoruz. Bunun sakasi yok. Dünya asiya ulasmak için mücadele verirken, ülkemizde 18 yasin üzerindeki vatandaslarin tamamini asilayacak gücümüz var. Bu ülkemiz için büyük bir zenginlik ve imkandir." ifadelerini kullandi.

Kentte 18 yas üzerindeki her vatandasin ayagina gittiklerini, sehrin muhtelif yerlerinde asilama noktalari kurduklarini anlatan Karaloglu, sunlari kaydetti:

"Vatandaslarin, saglik çalisanlarimizin fedakarca çalismasina destek vermesini arzu ediyoruz. Hep birlikte bu mücadeleyi kazanacagiz. Toplumun bir kesiminin hassasiyet göstermesi yetmiyor. Hep birlikte hassasiyet göstererek birbirimizi koruyalim. Yoksa asi olmayanlar hastaliga yakalanacak. Bu sekilde bu süreci kiramayiz. Onun için asi konusunda herkesin hassas davranmasi lazim."

Daha sonra, 4 asi uygulama noktasinda, Il Milli Egitim Müdürü Yüksel Arslan, sendika yöneticileri ve ögretmenler asilarini oldu.
Kaynak: AA