Baskan Arda, Izmir'in Çernobili'nde Bir Kez Daha Uyardi Açiklamasi 'Tehlike Çok Büyük'

Izmir’in Gaziemir ilçesi Emrez Mahallesi’nde, nükleer atiklarin temizlenmesi için duran adam eyleminin altincisini yapan Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, “Istegimiz son derece masum. Buradaki nükleer atiklarin temizlenmesini istiyoruz” dedi.

Baskan Arda, Izmir'in Çernobili'nde Bir Kez Daha Uyardi Açiklamasi 'Tehlike Çok Büyük'
Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, Izmir’in Çernobili olarak bilinen ve 500 bin tondan fazla oldugu tahmin edilen Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atiklarin kaldirilmasi için baslattigi duran adam eyleminin altincisini yapti.

Eski kursun fabrikasinda, normal degerin 7 bin 219 kati radyasyon yayan atiklarin bulundugu alanda yapilan durma eylemine; Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, IYI Parti Gaziemir Ilçe Baskani Sedat Dag, Gaziemir Kent Konseyi, belediye meclis üyeleri, belediye baskan yardimcilari, belediye çalisanlari, çevre örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Baskan Arda, herkesin bu soruna sahip çikmasi gerektigini söyledi.

Nükleer atik probleminden dolayi bölgede yasayan insanlarin sagliginin tehdit altinda oldugunu ifade eden Baskan Halil Arda, devletin alanin temizlenmesi için zaman kaybetmeden harekete geçmesi gerektigini söyledi.

Baskan Arda, “Tehlike çok büyük. Bu bölgede yasayan vatandaslarimizin saglik sorunlarinin neler oldugunu ben biliyorum. Çevre ve Sehircilik Bakanligini göreve davet ediyoruz. Masum bir istegimiz var. Burasi temizlensin” diye konustu.

Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug da "Buradaki nükleer atiklar Gaziemir’in, Izmir’in degil; Türkiye’nin sorunudur. Radyoaktif maddelerin ülkelere ne kadar zarar verdigini hepimiz biliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA