Babasini Öldüren Gencin Yargilandigi Davada Tanik Dinlendi

Bakirköy’de kendisine ve annesine çocukluk döneminde iskence ettigini ve cezaevinden çiktiktan sonra tehditlerde bulundugunu iddia ettigi babasi Yusuf Cemal Sezgin’i öldüren Haydar Mert K.’nin yargilandigi davada tanik dinlendi. Tanik Kaçar, durusmada, "Yusuf Cemal uyusturucu aldigi zaman ne yaptigini bilmiyordu" dedi.

Babasini Öldüren Gencin Yargilandigi Davada Tanik Dinlendi
Bakirköy’de kendisine ve annesine çocukluk döneminde iskence ettigini ve cezaevinden çiktiktan sonra tehditlerde bulundugunu iddia ettigi babasi Yusuf Cemal Sezgin’i öldüren Haydar Mert K.’nin yargilanmasina devam edildi. Bakirköy 8. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada, tutuklu sanik Haydar Mert K. SEGBIS ile hazir edilirken, sanigin annesi tanik Songül Çapan ve avukati hazir bulundu.

Durusmada tanik olarak dinlenen Selami Kaçar, sanik ile maktulü tanidigini, cezaevinde maktul Yusuf Cemal Sezgin ile kaldiklarini söyleyerek "Olaydan bir önceki aksam yanima geldi ve alkol aldik. Telefonda yazismalar yapiyordu. Maktul yazisma yaparken ne oldugu sordum, bana Mert ile bazi problemlerin oldugunu söyledi.

Ben Mert’i de taniyorum. Ara sira yanima gelirdi. Ertesi gün ise böyle bir olayin oldugunu duydum. Yusuf Cemal uyusturucu aldigi zaman ne yaptigini bilmiyordu. Mert’e yüksek ses ile bagiriyordu. Ben de ’delikanli çocuk bagirma’ diyordum” seklinde konustu.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanigin çocuklugunda maktul tarafindan gözünde olusturulan hasarla ilgili hastaneden raporlarin istenmesine ve sanigin tutukluluk halinin devamina hükmetti.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 13 Ekim 2020 tarihinde Bakirköy’de meydana gelen olay anlatildi. Iddianamede Haydar Mert K.’nin silah ile basina ates ettigi babasi Yusuf Cemal Sezgin’i öldürdügü açiklandi. Iddianamede maktul Yusuf Cemal Sezgin’in 2 sayfa adli sicil dökümü oldugu da belirtildi. Ölen Sezgin’in eski esine ve sanik oglu Haydar Mert K’ya iskence boyutunda siddet uyguladigi da iddianamede anlatildi. Dosyayi bir bütün olarak degerlendiren cumhuriyet savcisi maktul Yusuf Cemal Sezgin’in suç islemeyi adeta bir yasam felsefesi haline getirdigini aktararak “Maktul Sezgin’in yogun ve süreklilik arz eden haksiz agir tahrik olusturacak eylemleri neticesinde sanik kasten adam öldürme suçunu islemistir” degerlendirmesinde bulundu. Iddianamede, sanik hakkinda ‘haksiz tahrik altinda kasten öldürme’ suçundan 18 yildan 24 yila kadar hapis cezasi talebinde bulunuldu.
Kaynak: İHA