Ankara Büyüksehir Belediyesinin Düzenledigi 'Saglik Çalisanlarina Sükran Ve Anma Mekani Proje Yarismasi' Sonuçlandi

Ankara Büyüksehir Belediyesinin pandemi döneminde büyük bir özveriyle çalisarak hayatini kaybeden saglik çalisanlarinin hatiralarini yasatmak için düzenledigi “Saglik Çalisanlarina Sükran ve Anma Mekani Proje Yarismasi” sonuçlandi. Yarismayi kazanan projenin sahiplerine ödüllerini veren Baskan Mansur Yavas verdi.

Ankara Büyüksehir Belediyesinin Düzenledigi 'Saglik Çalisanlarina Sükran Ve Anma Mekani Proje Yarismasi' Sonuçlandi
Ankara Büyüksehir Belediyesinin pandemi sürecinde fedakarca çalisarak hayatini kaybeden saglik çalisanlarina toplumun minnettarligini göstermek amaciyla düzenledigi “Saglik Çalisanlarina Sükran ve Anma Mekani Proje Yarismasi” sonuçlandi. Yarismayi kazanan Mimar Cihan Sevindik ve Siddik Güvendi, ödüllerini Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in elinden aldi. Gençlik Parki Kabul Salonu’nda gerçeklesen ödül törenine Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in yani sira EGO Genel Müdürü Nihat Alkas, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Resit Serhat Taskinsu, Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis, Zabita Daire Baskani Mustafa Koç, Saglik Isleri Daire Baskani Seyfettin Aslan ve çok sayida davetli katildi.

Yarisma birincisine 120 bin TL ödül

Yarismada birinciye 120 bin, ikinciye 90 bin, üçüncüye 60 bin, mansiyon ödülü alanlara ise 40 bin TL para ödülü verilirken, Büyüksehir Belediyesinin 2003 yilindan sonra ilk kez düzenledigi proje yarismasi, Ankara Kent Konseyi’nin katkilari ve Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in daveti üzerine olusturulan 11 kisilik Akademik Danisma Kurulu’nun gönüllülük esasina göre gerçeklestirildi.

Birinci olan eserin uygulama projeleri hazirlandiktan sonra Büyüksehir Belediyesi Sihhiye’de çalismalara baslayacak. Proje alani olarak seçilen “Sihhiye” saglik çalisanlarini hatirlatacak özel bir alana dönüstürülecek. Peyzaj mimarligi ve mimarlik gibi sanat dallarindan ortak çalismalari kapsayacak mekan için hazirlanacak projenin etki alani ise Sihhiye Pazar Alani ve Aksu Caddesi’nin bir bölümünü içine alacak sekilde Abdi Ipekçi Parki’ndan Kurtulus Parki’na kadar uzanacak.

“Bugün ortaya çikan eser gerçekten güzel bir eser”

Törende yaptigi konusmada hayata geçirilen her çalismada katilimciliga önem verdiklerinin altini çizen Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “BLD 4.0 uygulamamizla artik Ankaralinin parasini harcarken neler yapmamiz gerektigini kendilerine sormaya basladik. Bir de Söz Hakki uygulamamiz var. Söz Hakki uygulamamizda da özellikle Ankara’daki gençlerin taleplerini bize direkt iletmelerini sagliyoruz. Bu sekilde sehri hep birlikte yönetmeye çalisiyoruz. Bugün ortaya çikan eser gerçekten güzel bir eser. Insallah gelecek kusaklara bunu aktaracagiz. Zaten bu anitin gerçek sebebi saglik çalisanlarini hatirlamak degil, onlarin verdigi emekleri unutmamak” diye konustu

Derece elde edenler duygularini paylasti

Düzenlenen yarismada birinciligi kazanan Mimar Cihan Sevindik, “Böyle bir mekanin kente katiliyor olmasi heyecan verici bir durum ve yarismayla yapiliyor olmasi mutluluk verici. Insallah insa edildigini de görürüz” derken, Mimar Siddik Güvendi ise, “Bir Istanbul Ofisi olarak Ankara’da olmaktan mutluyuz. Özellikle pandemi kosullarinda ortaya çikmis olan saglik çalisanlariyla ilgili duyarliliga belediyenin de bir tepki vermis olmasi ve böyle bir mekani yarismayla elde etmis olmasi, bizim Istanbul’dan bir fikir beyan ediyor olmamiz oldukça kiymetli. Umarim devami gelir ve projeyi insa ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA