AK Parti Genel Sekreteri Sahin, Polatli Gida Ve Tarim Üniversitesi Tanitim Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Polatli'mizi, Ankara'mizi, tarimin da baskenti haline getirmek, gelecegin tariminda marka bir sehir haline getirmek için Polatli'mizda tarim üniversitesi kurmak amaciyla hep birlikte yola çiktik' 'El ele verecegiz ve ilçemize bu tarim üniversitesini insallah en kisa zaman içerisinde kazandiracagiz. Polatli'mizi kalkindirmak için çiftçimizi, ülkemizi kalkindirmak için bunu gerçeklestirmek durumundayiz'

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, "Polatli'mizi, Ankara'mizi, tarimin da baskenti haline getirmek, gelecegin tariminda marka bir sehir haline getirmek için Polatli'mizda tarim üniversitesi kurmak amaciyla hep birlikte yola çiktik." dedi.

Polatli Kaymakamliginda, ilçede kurulmasi planlanan Polatli Gida ve Tarim Üniversitesi Tanitim Toplantisi gerçeklestirildi.

Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Necdet Kandemir, Polatli Gida ve Tarim Üniversitesi ile ilgili sunum yapti.

Daha sonra konusma yapan Kaymakam Murat Bulacak, yillardir ilçedeki sivil toplum kuruluslari ve siyasi parti temsilcilerinin, Polatli Gida ve Tarim Üniversitesi için mücadele verdigini belirtti.

Polatli'nin çok ciddi tarim ve arazi yapisina sahip oldugunu aktaran Bulacak, üniversitenin ilçedeki ticaret ve tarim hayatina çok büyük katki sunacagini ifade etti.

- Insanlik tarihinin en eski sektörlerinden biri tarim

AK Parti Genel Sekreteri Sahin de tarimin, insanlik tarihinin en eski sektörlerinden biri oldugunu, bugün gelinen noktada tarimin ve dolayisiyla gidanin, gelecegin en önemli stratejik sektörleri arasinda yer aldigini vurguladi.

Küresel isinma, iklim degisikligi ve kuraklik gibi pek çok etkenin tarimi, gelecegin stratejik sektörlerinden biri haline getirdigine dikkati çeken Sahin, "Akilli tarim uygulamalari da hayatimiza girmis bulunmakta. Sartlarin degistigi böyle bir ortamda bizlere düsen görev de bu degisimi fark edip buna uygun adimlar atmaktir." diye konustu.

Fatih Sahin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu anlamda ülke olarak pek çok yeniligi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Polatli'mizi, Ankara'mizi, tarimin da baskenti haline getirmek, gelecegin tariminda marka bir sehir haline getirmek için Polatli'mizda tarim üniversitesi kurmak amaciyla hep birlikte yola çiktik. AK Parti Genel Sekreteri olarak, Ankara Milletvekili olarak her seyden önemlisi kendisini bu sehre hizmetkar olarak gören bir kardesiniz olarak bu projenin hayata geçmesi için elimden gelen her seyi fazlasiyla yapacagimizi bir kez daha yinelemek istiyorum. Bunun için sehrimizin destegi çok önemli. Polatli'nin bu projeyi sahiplenecegine canigönülden inaniyorum. Haci Bayram Veli Üniversitemiz, konuyu tüm detaylariyla ele aldi. Prof. Dr. Necdet Kandemir Hocamiz, yaptigi sunumla tarim üniversitesinin ilçemiz ve Ankara'miz için neden çok önemli oldugunu, neden vazgeçilmez oldugunu bize çok ayrintili bir sekilde anlatti. Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Saygideger Yusuf Tekin Hocamizin bu isin içerisinde, merkezinde yer almasi bizim için çok büyük bir imkan, çok büyük bir sans."

Polatli'nin üniversitesini sahiplenecegine ve üniversiteye gerekli destegi saglayacagina gönülden inandigini dile getiren Sahin, "Hep birlikte el ele verecegiz ve ilçemize bu tarim üniversitesini insallah en kisa zaman içerisinde kazandiracagiz. Polatli'mizi kalkindirmak için çiftçimizi, ülkemizi kalkindirmak için bunu gerçeklestirmek durumundayiz." görüsünü paylasti.

Sahin, üniversitenin kurulmasi amaciyla gerekli olan kanun teklifinin hazirlanmasi sürecinde AK Parti ve Cumhur Ittifaki olarak konuyu Meclis gündemine tasimak için gerekli adimlari atacaklarini sözlerine ekledi.

Polatli Belediye Baskani Mürsel Yildizkaya da ilçe halkinin, üniversitenin kurulacak olmasinin heyecanini yasadigini dile getirdi.

Toplantiya, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Heyet, daha sonra üniversitenin kurulacagi arazide incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA