Visegrad Ülkeleri, Litvanya'ya Siginmaci Konusunda Destek Verecek

Polonya, Macaristan, Slovakya ve Çekya’nin olusturdugu Visegrad Grubu ülkeleri (V4), Belarus'tan gelen siginmaci akinina karsi Litvanya'ya destek verme karari aldi.

Macaristan'in Komarom kentinde bir araya gelen V4 disisleri bakanlari, görüsme sonrasi ortak basin toplantisi düzenledi.

Macaristan Disisleri ve Dis Ticaret Bakani Peter Szijjarto, V4 ülkelerinin, Belarus'tan Litvanya'ya gelen göçü durdurmak için Litvanya'ya destek verme konusunda mutabakata vardigini söyledi.

V4'ün Litvanya'ya hem insan kaynagi hem de teknik ekipman destegi saglayacagini belirten Szijjarto, yardim hakkindaki detaylarin gelecek günlerde netlesecegini kaydetti.

Szijjarto, "Litvanyali dostlarimizin da Avrupa Birligi'nin (AB) dis sinirini koruyabilmeleri için ortak ve koordineli bir Visegrad yardimi olacak." dedi.

Polonya Disisleri Bakani Zbigniew Rau, Litvanya'nin V4 ülkelerinden ayri ayri yardim talep ettigini, V4'ün ise bu talebe olumlu cevap verdigini aktardi.

Slovakya Disisleri Bakani Ivan Korcok ve Çekya Disisleri Bakan Yardimcisi Jan Kohout da ülkelerinin Litvanya'yi destekledigini söyledi.

Kaynak: AA