Kanada'da Müslümanlar Orman Yangininda Magdur Olan Yerlilere Bagista Bulundu

Kanada’nin British Columbia eyaletindeki bir grup Müslüman sivil toplum kurulusu (STK), orman yanginlarinda köyleri tamamen yanan Lytton First Nation yerli kabilesine para yardimi yapti.

British Columbia eyaletinde faaliyet gösteren Human Concern International (HCI), International Development and Relief Foundation (IDRF), Islamic Relief Canada (IRC), Muslim Food Bank & Community Services (MFBCS) ve Foundation for a Path Forward isimli Müslüman STK'larinin temsilcileri, Chilliwack belediye binasinin bahçesinde düzenlenen törende bir araya geldi.

Törende British Columbia Müslümanlar Dernegi Baskani Iltaf Sahib, Lytton First Nation Yerli Toplulugu Sefi Janet Webster ve Kevin Duncan'a 35 bin 450 Kanada Dolari (yaklasik 240 bin TL) tutarinda bir bagis çeki sundu.

Müslüman STK’lar adina yapilan ortak açiklamada ise, bagisin Lytton halkinin ve Lytton First Nations toplulugunun acil ihtiyaçlari için toplandigi hatirlatilarak, "Bu zor günlerinde Lytton halkinin acilarini paylasiyoruz.’’ denildi.

Sef Webster da yaptigi konusmada, yanginda tamamen yanan Lytton köyünde toplamda 2 bin 400 üyeleri oldugunu söyledi.

Bagis için tesekkür eden Sef Webster, “Köyümüz geri dönmek için hala güvenli degil.” dedi.

British Columbia eyaletinde bir süredir etkili olan asiri sicaklarin tetikledigi orman yanginlari, Vancouver’in 153 kilometre dogusundaki Lytton köyünü haritadan silmisti.

Rüzgarin da etkisiyle hizla ilerleyen yangin nedeniyle köyde yasayanlar kaçarak burayi tahliye etmis, köydeki binalarin tamami da saatler içerisinde alevlere teslim olmustu.

Lytton köyündeki yangindan kaçamayan yasli bir çift hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA