BBP Genel Baskani Destici, Rize'nin Güneysu Ilçesinde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Yine yaralarimizi devletmillet isbirligiyle saracagiz insallah'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, sel ve heyelan yasanan Rize'nin Güneysu ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.

Rize'ye gelen Destici, ilk olarak Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü binasinda olusturulan kriz merkezinde yetkililerden bilgi aldi. Daha sonra beraberindekilerle Güneysu ilçe merkezine giden Destici, burada selden etkilenen vatandaslari ve esnafi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Destici, gazetecilere yaptigi açiklamada, hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina da bassagligi diledi. Sel ve heyelan nedeniyle 2 vatandasin hala ekiplerce arandigini dile getiren Destici, arama çalismalarinin Muradiye Beldesi ve Güneysu Tepebasi köyünde yogunlastigini belirtti.

Destici, bölgenin cografi yapisindan dolayi dezavantajli durumlarin oldugunu ifade ederek sunlari söyledi:

"Çok yagis alan bir bölge. Tabii yüksek yerler oldugu için burada yapilasma daha çok dere içlerine, asagilara yapilmis vaziyette. Yukarilara yapildiginda da bunun farkli zorluklari var. Dere içindeki bu tür sel, afetlere maruz kalabilecek yerlesim yerlerinin tahliye edilmesi ve buralarin kaldirilmasiyla ilgili çalismalarin da kisa zamanda baslayacagini düsünüyorum. Yani buna kalici tedbir almak gerekiyor. Tamam devletimiz güçlü, ülkemiz güçlü bu yaralar sarilir, kayiplarimiz disindaki her sey telafi edilir ama durmadan bu insanlarin korkuyla, endiseyle yasamasi dogru degil."

Yapilan çalismalarda bölge halkinin görüslerinin de alinmasi gerektigine vurgulayan Destici, "Tabii ki mimarlarimiz, çevre mühendislerimizin yaninda bu bölgenin insanina, bu bölgenin sartlarini herkesten daha iyi bilen insanina kulak vermek lazim. O insan ne diyor, bence onu öncelik almak lazim. Onun tecrübelerine mutlaka basvurmak lazim." dedi.

Destici, derelerden yerlesim yerlerine gelen sular için daha büyük menfezler açilarak su yataklari olusturulmasi gerektigini belirterek sunlari kaydetti:

"Su, yapilarin ve binalarin olmadigi, insanlarin yasamadigi bölgelere yönlendirilirse bu isler büyük ölçüde çözülmüs olur diye düsünüyorum. Vatandaslarimiza ve yaralananlara geçmis olsun. En büyük duam kayiplarimizin bulunmasi. Olayin ilk anindan itibaren burada hem yaralarin sarilmasi hem kayiplarin bulunmasi hem de hasar tespit çalismalari için bulunan bakanlarimiza, diger yetkililerimize JAK, AFAD, Kizilay, sivil toplum kuruluslarimiza ve tüm vatandaslarimiza sükranlarimi sunuyorum. Yine yaralarimizi devlet-millet is birligiyle saracagiz insallah."

Kaynak: AA