Yalovalilar 5 Sene Öncesi Gibi Sokaklara Indi

Hain darbe girisimin 5. yildönümü sebebiyle Yalova’da düzenlenen anma programina Yalovalilar akin etti.

Yalovalilar 5 Sene Öncesi Gibi Sokaklara Indi


15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen anma programi Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Programda Yalova Il Müftüsü Cevdet Cemal Çikrik, 15 Temmuz ve tüm sehitlerimiz için dua okudu. Çok sayida vatandasin katildigi anma programinda söz alan Vali Muammer Erol, 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm dünyaya demokrasi dersinin verildigini dile getirerek söyle konustu:

“Çok iyi bildiginiz üzere 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’cü hainler tarafindan gerçeklestirilen alçak darbe girisimi sadece milli iradeye degil, devletimize, milletimize, birlik ve beraberligimize, sanli ordumuza ve mukaddes degerlerimize kasteden hain bir kalkismadir. Bu hain kalkisma aziz milletimizin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla ülkemizin her kösesinde sokaklara, meydanlara inen, hava meydanlarini dolduran, namlularin, tanklarin, helikopterlerin, uçaklarin karsisina dikilen bu vatanin kahraman evlatlari tarafindan akamete ugratilmistir.”

Anma programi “15 Temmuz” konulu siir ve kompozisyon yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sürdü. Mehteran Takiminin konserinin ardindan ise Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasi meydandan canli olarak yayinladi. Sanatçi Ibrahim Sadri de etkinlige katildi.

Sadri, okudugu duygu dolu siirlerle herkesin begenisini topladi. Tüm camilerde selalarin okunmasinin ardindan meydanda demokrasi nöbetine baslandi.

Programa Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, Garnizon ve Karamürselbey Egitim Merkezi Komutani Tugamiral Semih Ozangüç, Yalova Cumhuriyet Bassavcisi Cuma Çoban, Il Genel Meclisi Baskani Hasan Soygüzel, AK Parti Il Baskani Muglim Bagatar, MHP Il Baskani Namik Öz, kamu kurum ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin yani sira çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA